Coldea: Am slujit ţara şi SRI în felul cel mai devotat cu putinţă

0
149

323“Anul acesta împlinesc 25 ani de activitate, dintre care 22 în calitate de ofiţer al Serviciului Român de Informaţii şi aproape 12 ani în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI. Mi-am slujit ţara şi instituţia în felul cel mai devotat cu putinţă şi privesc cu mândrie în urmă la toate misiunile îndeplinite, la sute de operaţiuni de succes, la progresul remarcabil, la reformarea, transformarea, modernizarea şi optimizarea instituţiei, la oamenii care m-au modelat profesional şi la cei pe care eu i-am învăţat că nu există ideal mai înalt şi profesie mai nobilă decât aceea de ofiţer de intelligence”, a afirmat Coldea, într-o declaraţie acordată AGERPRES la final de mandat.

El a mulţumit directorilor cu care a colaborat, colegilor din SRI pentru devotamentul şi profesionalismul acestora.

“Datorită lor, Serviciul este astăzi o instituţie redutabilă, acceptată şi respectată în cele mai selecte cluburi de intelligence şi de către cei mai exigenţi parteneri. Împreună am reuşit, de-a lungul ultimilor 12 ani, să prevenim riscuri, să înlăturăm ameninţări, să păstrăm România sigură. Am reuşit să consolidăm statul român, puternic şi unitar”, a spus generalul.

Coldea a salutat “prietenii şi partenerii” din toate instituţiile sistemului naţional de securitate “pentru colaborarea constructivă, permanentă, pentru acţiunile concrete care au contribuit la o mai bună arhitectură a statului român”.

“Am reuşit împreună să atingem obiective strategice ambiţioase, am contribuit la faptul că România este o ţară sigură, stabilă, cu criminalitate redusă, fără incidente teroriste şi care constituie un model privind lupta anti-corupţie”, a adăugat el.

Florian Coldea şi-a exprimat gratitudinea şi faţă de partenerii externi. “Au ajutat consecvent eforturile noastre instituţionale, iar noi, la rândul nostru, am atins excelenţa profesională de a proteja securitatea naţională şi promova interesele strategice, devenind, în acelaşi timp, exportatori de securitate în plan extern, pentru aliaţii şi partenerii noştri”, a susţinut fostul prim-adjunct al directorului SRI.

El a mai mulţumit mediului academic, dar şi familiei sale.

“Mulţumesc familiei mele pentru întreg suportul din aceşti 12 ani. Am lipsit de la cele mai importante momente ale copilăriei pentru fetiţa mea, am petrecut o parte neînsemnată de timp acasă, am amânat mereu planurile şi obiectivele personale. Nu aş fi putut realiza nimic semnificativ în carieră fără susţinerea necondiţionată a soţiei mele, fără liniştea şi suportul de acasă”, a subliniat Coldea.