Estimare Ford: 41.000 de maşini din gama Performance, în 2016

0
92

Ford se aşteaptă să producă în jur de 41.000 de maşini din gama Performance – inclusiv Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Mustang şi Ford GT – pentru clienţii din Europa în 2016 – de la 29.000 în 2015 – ceea ce reprezintă o creştere de 40% faţă de anul precedent. Cererea pentru modelele gamei Performance a Ford – care continuă să se extindă – a generat în 2015 o creştere a vânzărilor cu 62% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Primul Focus RS a ieşit de pe linia de producţie a fabricii Ford din Saarlouis, Germania.

O nouă eră pentru maşinile Ford rapide se întrevede odată cu începerea producţiei noului „hatchback” Focus RS de performanţă. Ford se aşteaptă să producă 41.000 de maşini din gama Performance pentru Europa în 2016, de la 29.000 în 2015. Aceasta reprezintă o creştere de 40% faţă de anul precedent, după ce vânzările din 2015 pentru această categorie de vehicule au înregistrat o creştere de 62% comparativ cu 2014. Printre modelele care au contribuit la această creştere se numără şi noul Focus RS – primul model tocmai ieşind de pe linia de producţie a fabricii Ford din Saarlouis(Germania), modelul Ford Mustang pentru care Ford a înregistrat mai mult de 13.000 de comenzi în Europa, dar şi „hot hatch-urile” Focus ST şi Fiesta ST.

Cu noul Ford GT care urmează să apară, Ford oferă cea mai variată gamă de modele Performance, de la „hatchback-uri” compacte la „super car-uri” de înaltă performanţă. „Va fi cu adevărat un an remarcabil pentru modelele Ford dingama Performance, capabile de performanţe fără precedent, echipate cu motoare sofisticate şi noi tehnologii ale trenului de rulare, inclusiv noul sistem Ford Performance All Wheel Drive pentru Focus RS,” a declarat Joe Bakaj, Vicepreşedinte, Dezvoltarea Produselor, Ford Europa.

250.000 de oameni au configurat un Focus RS pe website-urile Ford

Focus RS este unul dintre cele 12 noi vehicule ale gamei Perfomance, pe care Ford leva aduce clienţilor la nivel global până în 2020. Dezvoltat de o echipă de ingineri ai Ford Performance din Europa şi SUA, modelul este dotat cu o versiune special proiectată a noului motor Ford EcoBoost de 2,3 l care livrează o putere maximă de 350 CP, şi care va ajunge de la 0-100 km/h (0‑62 mph) în 4,7 secunde, făcând din acest „hatchback” de înaltă performanţă modelul Ford cu cea mai rapidă forţă de accelerare din toate timpurile. Focus RS deschide drumul către inovaţia Ford Performance All Wheel Drive cu funcţia Dynamic Torque Vectoring pentru manevrabilitate sporită, aderenţă şi viteză la virare. Modurile de Conducere selectabile, inclusiv o premieră în industrie – Modul Drift,dar şi sistemul Launch Control sunt disponibile pe modelul RS pentru prima dată. Din luna septembrie a anului trecut când a devenit posibilă plasarea de comenzi în sistem, Ford are deja peste 3.100 de comenzi, în timp ce încă 250.000 de oameni au configurat un Focus RS pe website-urile Ford.

Ford Mustang, cea mai bine vândută maşină sport din toată lumea

Ford Mustang este disponibil atât cu motorul Ford V8 de 5 l cu 421 CP şi care ajunge la 100 km/h (62 mph) în 4,8 secunde, dar şi cu motorul mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil de 2,3 l EcoBoost cu 317 CP şi care ajunge la 100 km/h (62 mph) în 5,8 secunde. Noile motoare de înaltă performanţă ale Ford Mustang sunt incluse într-un pachet standard pentru clienţii din Europa, inclusiv cu sistem de franâre performant şi sistem de răcire adecvat pentru condusul la viteze mari. Ford Mustang a fost cea mai bine vândută maşină sport din toată lumea în prima jumătate a anului 2015, conform datelor globale de înmatriculare ale IHS Automotive.

Vânzările Ford Focus ST au crescut cu 160% în 2015

Vânzările Ford Focus ST au crescut cu 160% în 2015, comparativ cu 2014, ca urmare a introducerii motorizarii diesel pentru prima oară. Noul Ford Focus ST îmbină performanţa cu caracterul practicşi este disponibil în varianta cu cinci uşi şi vagon, cu motorul diesel de 2 l cu 185 CP care oferă un cuplu de 400 Nm de la 2.000-2.750 rpm, alături de motorul pe benzină EcoBoost de 2 l cu 250 CP.

După introducerea noului model la începutul lui 2015, 47% din clienţi au ales motorul diesel, care recent a devenit disponibil cu o transmisie cu 6 viteze cu dublu ambreiaj PowerShift. Noul Focus ST diesel cu PowerShift este cel mai rapid model Ford cu motorizare diesel  din toate timpurile. Modelul EcoBoost de 2.0 l permite o acceleraţie de de 0-100 km/h (0-62 mph) în 6,5 secunde. Fiesta ST a ajuns rapid cel mai bun „hatchback” de mici dimensiuni din  Europa după lansarea sa în Europa şi în întreaga lume, cu peste 20 de premii şi distincţii în primul an în care a fost disponibil pentru vânzare. Mai mult de 30.000 de modele Fiesta ST au fost deja vândute în Europa, iar mai multe noutăţi despre Fiesta ST sunt programate pentru anul acesta.

 

Echipat cu cel mai puternic motor EcoBoost produs vreodată

Noul „super car”  Ford GT de înaltă performanţă va  intra în producţie pentru un număr limitat de clienţi din Europa la sfârşitul lui 2016. Echipat cu cel mai puternic motor EcoBoost produs vreodată, cu peste 600 de cai putere şi cu o eficienţă remarcabilă – cu o transmisie in 7 viteze cu padele, Ford GT este un „supercar” de înaltă performanţă care etalează tehnologiile Ford EcoBoost şi inovaţiile în aerodinamică şi construcţia din fibră de carbon uşoară.