Dumitraş: “Nu vrem să mai dezamăgim suporterii”

0
83

Când a fost adus la Universitatea Craiova, Andrei Dumitraş era în lotul selecţionatei divizionare, anticamera echipei naţionale, el marcând şi un gol pentru această mini-naţională. În acest an petrecut la Universitatea, “Dumi” n-a reuşit totuşi să se impună ca titular, preluând într-un fel rolul de jolly-joker de la Târnăcop. Jucătorul de 27 de ani a fost folosit pe toate posturile în linia defensivă şi în cea mediană, cu excepţia celui de mijlocaş stânga. În actuala stagiune a marcat un gol, cel care a adus victoria Ştiinţei în Gruia, dar a avut şi câteva prestaţii modeste, în care a greşit decisiv, precum cele cu Steaua, Viitorul sau Timişoara. Dumitraş a depăşit totuşi cu brio o perioadă destul de dificilă, cea a operaţiei de menisc suferită în finalul campionatului precedent, el fiind apt de joc încă de la startul sezonului actual.

Andrei Dumitraş a împărtăşit pentru site-ul oficial al clubului impresiile primei săptămâni de cantonament în Antalya: “Asta este perioada, una de acumulări. Nu e frumoasă, dar fără ea nu se poate. E important să facem aceste antrenamente, să le terminăm toţi sănătoşi. Noi momentan lucrăm mai mult partea fizică, care este mai importantă în primul cantonament. Este adevărat, fiecare antrenor vine cu idei proprii. Acum trebuie să prindem şi ideile tactice. E o perioadă solicitantă pentru noi, în care sunt incluse antrenamentele tactice printre cele fizice. Încercăm să le înţelegem cât mai repede”.

Jucătorul adus de la Ceahlăul a fost rezervă şi în primul amical al anului, intrând pe parcurs, în locul lui Achim. Despre acest joc de verificare şi ideile tactice pe care le-au fost adresate alb-albaştrilor, Dumitraş a afirmat: “În meciurile amicale e important să începi cu bine, să ai victorie pentru că îţi dă încredere. Mai ales că am avut o perioadă cu antrenamente solicitante şi am reuşit să obţinem un rezultat bun. Sunt două-trei trasee pe care le-am lucrat şi chiar au ieşit la acest meci. Acest fapt ne dă încredere, înţelegem ceea ce ni se cere şi reuşim să aplicăm în joc ceea ce ne explică antrenorul. În repriza a doua am încercat să pasăm mai mult, să ţinem mai mult de minge deoarece a existat o stare de oboseală datorată antrenamentelor pe care le-am avut. Fiecare meci e important pentru noi. Nu avem foarte multe la dispoziţie, iar în aceste jocuri încercăm să înţelegem cât mai bine ceea ce ne transmite antrenorul. Contează şi rezultatul, dar cel mai important este să încheiem sănătoşi aceste stagii de pregătire”.

Sezonul ratat de Universitatea le-a spulberat optimismul alb-albaştrilor. Dumitraş este conştient că echipa a produs o dezamăgire fanilor şi spune că de acum promisiunile nu-şi mai au rostul: “În prima parte a sezonului fiecare am dat declaraţii referitoare la obiective. Ne-am dezamăgit pe noi, am dezamăgit suporterii. Nu vreau să mai repetăm asta. Îmi doresc doar ca atunci când intrăm în teren să obţinem rezultate mai bune. Noi avem un lot foarte valoros şi cu siguranţă vom da totul pentru o clasare cât mai bună”.