Cosmin Vasile : “Prin recenta rectificare bugetară, Guvernul şi-a bătut joc de 79 de localităţi din Dolj”

1
524

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, şi-a exprimat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul PSD Dolj, nemulţumirea vizavi de modul în care Guvernul a făcut rectificarea bugetară.

„Ieri, Guvernul PNL a votat o rectificare bugetară, considerată de noi cea mai ticăloasă şi neechitabilă rectificare de după Revoluţia din 1989.  În vreme ce ei se certau pe funcții, la vile de protocol și se luptau pe ciolan, au împărțit mișelește țara în două : cetățenii care au ales la alegerile locale PSD și cetățeni care la alegerile locale au ales PNL. La Dolj, situaţia este şi mai dramatică.  Peste tot în ţară s-au dat bani doar primăriilor câştigate de PNL şi celelalte comunităţi nu au primit bani. Mai trist este că avem prim-ministru din Dolj, avem ministru în Guvern din Dolj și, cu toate acestea, nu au ținut cont că județul trebuie să se dezvolte, că judeţul are nevoie  în fiecare dintre cele 111 unități administrative. Nu pot să spună că nu ştiut, pentru că i-am văyut în judeţ, prin târguri, prin pieţe. Acum o lună promiteau că vor dezvolta Doljul, însă, cu prima ocazie, atunci când au avut pixul în mână, și-au bătut joc de 79 de localități. Craiova nu se regăsește nici ea pe lista primăriilor finanțate prin hotărârea de guvern, deși municipii ca Oradea, Timișoara, București, săracele, primesc ajutor de încălzire. Tot timpul PNL ne dădea exemple de succes în management administrativ orașe ca Oradea sau Cluj. Acum vedem că, de fapt, nu aveau bani de încălzire. Concret, 1193 de primării administrate de PNL au primit 455 milioane de lei, în timp ce unitățile administrative ale PSD au primit doar 77 milioane de lei. Din 1480 de primării ale PSD, doar 637 au primit sume infime. Consiliul Județean Dolj nu apare cu nicio finanțare, în timp ce un singur consiliu județean condus de PSD a primit 900.000 de lei, o valoare infimă față de celelalte consilii ale PNL sau UDMR. Suntem în primele 5 județe ca mărime, dar suntem pe locul 29 la finanțare. Să amintesc și faptul ca guvernul încă datorează Consiliului Județean Dolj suma de 700 miliarde pentru asistență socială? Juriștii noștri de la nivel central nu vor lăsa însă lucrurile așa. Hotărârea de guvern va fi atacată în contencios administrativ și vor fi declanșate în instanță acțiuni pe numele fiecărui ministru și fiecărui oficial din Guvern care a semnat acest document”, a declarat Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, alături de Mihai Neaţu, vicepreşedintele CJ Dolj.

1 COMENTARIU

  1. Asta este guvernarea PNL . Si in timpul guvernarii PDL ca si in aceasta perioada ministrii originari din Oltenia nu au facut nimic pentru zona din care provin. O sa vina peste 4 ani sa spuna din nou una si alta. Asta este. Cei care au castigat alegerile pe plan local trebuie sa acceseze fonduri europene. trebuie sa invatam sa traim pe picioarele noastre sa nu mai depindem la infinit de centru. Cautati sa atrageti investitori puternici gen Ford dar s-a facut prea putin referitor la asta in zona noastra.

Comments are closed.