Doi foşti jurnalişti, Luciana Ionescu şi Ionuţ Cîmpeanu, unul de televiziune şi celălalt de presă scrisă, s-au alăturat începând de ieri echipei PNL Dolj. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul partidului de către de senatorul Mario Ovidiu Oprea. “Ne bucurăm că doamna Luciana Ionescu şi domnul Ionuţ Cîmpeanu s-au alăturat partidului nostru. Luciana Ionescu este de profesie jurist, iar Ionuţ Cîmpeanu este expert în accesarea fondurilor europene. La sfârşitul acestei săptămâni cei doi au fost cooptaţi în organizaţia municipală al PNL. Sunt doi oameni cu expertiză de la care aşteptăm să genereze proiecte pentru craioveni şi pentru judeţul Dolj.”, a spus preşedintele PNL Craiova
Pe de altă parte, Mihai Firică şi el un membru nou în PNL Dolj, propune ca Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova să aibă un muzeu şi asta ar fi posibil prin transformarea Casei Bibescu. „Iniţiativa înfiinţării Muzeului Parcului “Nicolae Romanescu” a pornit de la nevoia de promovare a moştenirii culturale a Craiovei şi de punere în valoare a istoriei unui monument aflat pe lista Patrimoniului cultural naţional al României. Muzeul va găzdui un magazin cu suveniruri, broşuri, monografii şi albume fotografice, cărti şi DVD-uri, precum şi ghiduri pentru vizitatorii parcului. Casa Bibescu va fi redată publicului prin sporirea gradului de accesibilitate, deoarece în acest moment are statutul de casă de oaspeţi, nepotrivit în condiţiile în care alăturat s-a reconstruit un teatru de vară şi se organizează spectacole. Posibilitatea oficializării de căsătorii va putea fi păstrată, dacă autorităţile locale vor decide în acest sens, însă până în prezent sumele acumulate din această activitate nu sunt semnificative. Punct veritabil de informare culturală, viitorul muzeu va organiza diverse evenimente în colaborare cu celelalte instituţii de cultură din subordinea Primăriei Craiova şi din judeţul Dolj, precum şi cu uniunile de creaţie”, a precizat Mihai Firică.
Senatorul Mario Ovidiu Oprea : „Deficitul bugetar este estimat la 3% din PIB, cifră neverosimilă”
La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea a vorbit depre proiectul legii bugetului de stat pentru 2018. „În acest moment se dezbat amendamentele depuse la acest proiect şi PSD dovedeşte nu numai că s-a răzgândit în ceea ce priveşte programul de guvernare, ci şi că este împotriva lui. Ne aflăm în situaţia în care avem o creştere economică bazată pe consum, avem o serie de preţuri care au crescut, rata inflaţiei a crescut de la 0 la 2,7%, deficitele comerciale şi de cont curent au crescut, moneda naţională s-a prăbuşit, investiţiile după 10 luni sunt la 60% faţă de perioada similară a anului trecut. Referitor la proiectul legii bugetului de stat Partidul Naţional Liberal consideră că veniturile fiscale sunt supraestimate cu cel putin 8,6 miliarde de lei, veniturile din TVA sunt supraestimate cu 5 miliarde de lei, veniturile din contribuţii sociale sunt supraestimate cu 0,4% din PIB, adică 3,6 miliarde de lei, iar cheltuielile pentru investiţii sunt sacrificate. Deficitul bugetar este estimat la 3% din PIB, cifră neverosimilă. În concluzie bugetul pentru anul 2018 în formula Guvernului PSD-ALDE crează senzaţia unui buget de criză. PNL a propus o serie de corecţii depunând prin parlamentarii săi 350 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat, accentul fiind pus pe finanţarea investiţiilor publice de interes naţional şi local. La nivel local PNL Dolj a depus trei amendamente la proiectul legii bugetului de stat pentru 2018: suplimentarea cu 48 000 mii de lei a sumelor prevăzute pentru obiectul de investiţii “Reabilitarea DN56 Craiova-Calafat”, suplimentare cu 60 000 mii de lei pentru obiectul de investiţii “Centura de ocolire Craiova, Varianta Sud” şi suplimentarea sumelor necesare pentru finanţarea investiţiilor la spitale cu suma de 2000 mii de lei pentru finanţarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic la obiectivul de investiţii “Spital Clinic Regional de Pediatrie Craiova””, a subliniat senatorul Mario Oprea.
Majorarea punctului de pensie aşa cum prevede legea 263/2010
La nivel naţional cele mai importante amendamente depuse de PNL au vizat: diminuarea deficitului bugetar cu 0.8% din PIB, repartizarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, amânarea cu doi ani a transferului de contribuţii în sarcina exclusivă a angajatului, amânarea cu doi ani a Split TVA. „PNL mai propune majorarea punctului de pensie aşa cum prevede legea 263/2010, iar majorarea să se facă de la 1 ianuarie 2018 şi nu de la 1 iulie 2018, aşa cum solicită PSD, eliminarea supraaccizei şi revenirea accizelor la nivelul de la 1 august 2017, suspendarea pentru trei ani a prevederilor ordonanţei 4/2017 referitoare la suprafiscalizarea contractelor de muncă parţiale de timp, similar la ordonanţa 60 /2017 referitoare la facilităţile persoanelor cu handicap, suspendarea ordonanţei 82/2017 în scopul majorării contribuţiei la pilonul II de pensii la 6%, acordarea a 6% din PIB pentru educaţie şi finanţarea din bugetul asigurărilor de şomaj a programului prin care se crează 5000 de locuri de muncă în baza unor facilităţi oferite de legea 76/2002”, a mai susţinut Mario Ovidiu Oprea.