Consilierii judeţeni au fost colindaţi

1
154

Ieri s-a desfăşurat ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Dolj în anul 2015, ocazie cu care aleşii noştri au fost colindaţi de cei mai mici dintre colindătorii Ansamblului Folcloric „Alunelul”, din comuna Pieleşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost profund emoţionat când băieţelul Ionuţ, de numai câţiva anişori, îmbrăcat într-un frumos costum popular, l-a îmbrăţişat şi i-a spus că ar dori să fie el în locul consilierilor judeţeni. După acest moment vesel, au urmat confruntările şi consilierii judeţeni au trecut la dezbaterea proiectelor, iar în cele din urmă şi la vot.

Pe ordinea de zi au 28 de proiecte. S-au alocat sume de bani considerabile pentru stimularea tinerilor capabili de performanţă şi conducerilor tehnice din învăţământul  preuniversitar doljean pentru premierea elevilor sportivi care au obţinut performanţe la diferite competiţii sportive internaţionale cu ocazia Galei Sportului Doljean. „Cu ocazia Galei Sportului Şcolar Doljean ce se desfăşoară în fiecare an, sunt stimulaţi cu premii în bani elevii sportivi care au obţinut performanţe la diferite competiţii sportive internaţionale. Pentru premierea elevilor sportivi care s-au remarcat la diferite competiţii sportive internaţionale în anul 2015 se va aloca suma de 50 mii lei”, a subliniat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

35 mii lei pentru marcarea zilei de 22 decembrie

Tot ieri, consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate protocolul de cooperare dintre Consiliul Judeţean Dolj şi Asociaţia Umanitară pentru Protejarea şi Sprijinirea Răniţilor, Invalizilor şi Urmaşilor celor căzuţi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989 – Dolj în vederea organizării de activităţi festive pentru marcarea zilei de 22 decembrie, Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. „În vederea organizării unor activităţi festive pentru marcarea zilei de 22 decembrie, Consiliul Judeţean Dolj va aloca din  bugetul propriu judeţean suma de 35 mii lei”, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

S-a votat cu o abţinere şi un vot contra, din partea consilierului judeţean Cornel Mondea, cele şase proiecte de hotărâre privind modificarea contractelor de finanţare, proiecte care sunt pe ultima sută de metri ca implementare. Este vorba de „Centrul turistic pentru agrement şi sport”, „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean Craiova”; „Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră”; „Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi”; „Optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia” şi nu în ultimul rând „Centru transfrontalier pentru informaţii şi comunicaţii Dolj-Vratsa”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.