Ibericii, despre meciul cu tricolorii: “România nu joacă pentru nimic”

0
145

Tricolorii încheie astăzi grupa de calificare, cu meciul de pe Wanda Metropolitano din Madrid, contra Furiei Roja, dar nu și campania de calificare, așteptând tragerea la sorți a play-off-ului Ligii Națiunilor. Presa spaniolă insistă pe faptul că Spania are motivație suficientă să câștige cu România, pentru a evita o grupă mai grea la Euro. Din cele 23 de puncte strânse până acum în grupă, spaniolilor li se vor scădea 6 puncte din victoriile cu Malta și Insulele Feroe, ultimele clasate. Cu o victorie împotriva selecționatei lui Cosmin Contra, Spania și-ar asigura prezența în primele cele mai bun 6 echipe din totalul de 10 formații calificate de pe primul loc. “O victorie ne-ar asigura postura de cap de serie la tragerea la sorţi de la Bucureşti pentru Euro. Pe de altă parte, România nu joacă pentru nimic, fiindcă unicul drum spre turneul final este prin Liga Naţiunilor, care se joacă în martie” notează cotidianul Sport.

Se anunță peste 10.000 de români la meciul de pe arena lui Atletico Madrid, în seara aceasta, unul special pentru Cosmin Contra şi prin faptul că între 2012 şi 2014 a evoluat pentru Atleti. “Contra va încerca să-l surprindă pe Moreno cu atuul tinereţii, având în lot două dintre giuvaerurile trecutului European U21, Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, şi George Puşcaş. Desigur, şi Moreno poate răspunde cu aceeaşi monedă. Ne putem gândi la folosirea lui Fabian Ruiz, care a strălucit la turneul final U21 şi care nu a  fost folosit contra Maltei” notează cotidianul As, care anunţă următorul 11 pentru seara aceasta: Kepa – Carvajal, Sergio Ramos, Inigo Martinez, Gaya – Busquets, Fabian Ruiz, Saul – Oyarzabal, Morata, Paco Alcacer.

Antrenorul Robero Moreno şi atacantul Alvaro Morata, cel care va juca pe teren propriu, fiind de la Atletico Madrid, oferă declaraţii diplomatice înainte de joc. “România nu are nicio presiune a rezultatului şi asta o face şi mai periculoasă. Mi-aş dori să continue Contra, fiindcă am văzut lucruri bune aduse de el” a spus selecţionerul iberic. România e o echipă foarte bună. În ultimul meci cu noi în ultimele minute au jucat foarte bine. Cred că meritau mai mult în grupă. Pentru mine nu e o diferenţă mare între ei şi celelalte echipe. Cred că sunt la un nivel bun. Puteau la fel de bine să fie ei calificaţi a spus Alvaro Morata.