Ford extinde familia Mustang pentru prima dată în ultimii 55 de ani

0
136

Ford extinde familia Mustang pentru prima dată în ultimii 55 de ani, adaptând celebrul logo la era electrică prin noul Mustang Mach-E: un SUV complet nou, full-electric și născut din aceleași idealuri de libertate care au inspirat cel mai vândut coupe sport al lumii.

Mustang simbolizează libertatea, progresul, performanța și spiritul rebel. Astăzi, Mustang e gata să reinterpreteze aceste idei în favoarea unui viitor electric, cu spațiu dedicat nevoilor în continuă creștere a clienților și cu actualizări online over-the-air avansate care vor continua să îmbunătățească vehiculul după achiziție.

“La prima ediție a Salonului Auto de la Detroit, Henry Ford a spus că lucrează la ceva ce va lovi omenirea ca un trăsnet”, a declarat Bill Ford, președinte executiv Ford Motor Company. “Acel ceva a fost Model-T. Astăzi, Ford Motor Company se mândrește cu dezvăluirea unei mașini care lovește din nou cu puterea unui trăsnet. Noul Mustang Mach-E, un model complet electric. E rapid. E distractiv. E întruchiparea libertății pentru o nouă generație de posesori Mustang”.

Ford Mustang Mach-E este rezultatul unui proces de dezvoltare concentrat integral pe nevoile și dorințele clienților. Rezultatul este un SUV elegant care oferă o ținută de drum și o direcție excelente și tehnologii de conectivitate de ultimă generație, ce fac din Mustang Mach-E o mașină care devine mai bună odată cu trecerea timpului.

Când va fi disponibil pe piață, în ultima parte a anului 2020 (iar în România în prima parte a anului 2021), Mustang Mach-E va fi oferit în versiuni cu autonomie standard sau autonomie extinsă, cu tracțiune spate sau cu tracțiune integral. Aceste versiuni vin echipate cu motoare electrice cu magneți permanenți. În varianta cu autonomie extinsă și tracțiune spate, Mustang Mach-E țintește o autonomie de până la 600 de kilometri calculată conform precedurilor World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).1 În configurațiile cu autonomie extinsă și tracțiune integrală, Mustang Mach-E vizează 337 CP (248 kW) și un cuplu de 565 Nm.2

Ford le va oferi de asemeneași o versiune specială dedicată performanței. Mustang Mach-E GT țintește o accelerație 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde2 și resurse estimate la 465 CP (342 kW) și 830 Nm.2

“Mustang Mach-E este unul dintre cele mai interesante vehicule pe care Ford le-a construit vreodată”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa. „Acest model electric este unic, fiind totuși un Mustang inconfundabil. El vine exact la momentul oportun pentru clienții din Europa.”