Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de la Craiova ar putea fi semnat la sfârșitul lunii ianuarie

1
489
Contractele de finanțare pentru cele trei spitale regionale – Cluj, Iași și Craiova – ar urma să fie semnate până cel târziu în luna februarie a anului viitor, iar până în septembrie 2020 ar trebui să fie semnate toate cele trei contracte de proiectare, a anunțat, miercuri, în deschiderea ședinței de Guvern, ministrul Sănătății, Victor Costache. După semnarea acestor contracte va urma faza a doua, cea de execuție, a afirmat ministrul Sănătății.

Concret, la finalul lunii ianuarie – cel târziu luna februarie – ar urma să fie semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență din Craiova. În septembrie 2020, ministrul Sănătății anunță că se va putea semna contractul de proiectare. După semnarea acestor două contracte, se va trece la faza a doua, cea de execuție, care va fi scoasă separat la licitație. În mod normal, construcția spitalelor regionale ar fi trebuit să înceapă în 2017.
Noul spital va avea 807 paturi
Conform indicatorilor tehnico-economici care au fost aprobați printr-o ședință de guvern, la începutul lunii noiembrie, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea o suprafaţă desfăşurată de 165.56 de metri pătraţi şi 807 de paturi, din care 577 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute. Spitalul va avea un centru combinat pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu identitate şi intrare separată. Spitalul va funcţiona ca Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV şi este dotat cu tratament adecvat şi alte facilităţi de sprijin. Unitatea sanitară va avea, de asemenea, 19 săli de operaţie.

Valoarea investiției este de peste 2,8 miliarde de lei
Valoarea investiţiei a fost stabilită la suma de  2.850.507.547,41 lei. de  lei. “În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienţi şi specialităţi medicale, reflectând necesitatea unei relaţii de lucru strânse în furnizarea asistenţei acute şi de urgenţă secundară şi terţiară”, se arată în documentația guvernamentală.
Ce compartimente va cuprinde unitatea medicală
Nouă Spital Regional de Urgență din Craiova va cuprinde, astfel, un Centrul pentru cap şi gât cuprinzând specialităţi de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială; Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară; Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală; Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală şi traumă cuprinzând ortopedie și traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară; Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice şi endocrinologie, imunologie, hematologie; Centrul pentru mamă şi copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie şi chirurgie pediatrică, neonatologie, Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

1 COMENTARIU

  1. orasu’ e sufocat de gunoaie ramase imprastiate, pe toate drumurile … frunze si resturi de la taierile de vegetatie putrezesc pe langa orice gard … da’ ii tot dati inainte cu realizarea spitalului lu’ stanga, mare si utilat si nemaipomenit …

Comments are closed.