Detectivi particulari din toată ţara, prezenţi la Craiova

0
722

Membrii Patronatului Detectivilor Particulari din România (PDPR) şi-au dat întâlnire zilele acestea, la Craiova, pentru a discuta ultimele noutăţi din domeniul intelligence-ului civil. Pe o piaţă aflată pe un trend ascendent, PDPR are 33 de companii afiliate.

Muzeul de Artă a găzduit, ieri, conferinţa naţională a Patronatului Detectivilor Particulari din România. PDPR este forul suprem de reglementare şi standardizare a activităţii de investigaţii private din România şi este constituit în baza legii patronale şi a dialogului social 62/2011 reunind companiile de investigaţii private şi cabinetele individuale care îndeplinesc cele mai înalte standarde profesionale.

Membrii PDPR deţin 72% din piaţa de investigaţii şi au angajaţi 57% din numărul total al detectivilor atestaţi din România.

Patronatul impune şi auditează implementarea şi respectarea celor mai înalte standarde standarde profesionale şi legale în desfăşurarea activităţii de investigaţii private de către companiile de investigaţii licenţiate conform legii 329/2003.

„Această muncă de investigaţii se desfăşoară exclusiv în zona civilă”

Preşedintele Patronatului Detectivilor Particulari, Ioan Todea, a prezentat la Craiova câteva din proiectele PDPR, dar a vorbit şi despre ceea ce înseamnă profesia de detectiv particular în România. „Produsul muncii noastre este abstract. Vindem intelligence civil. Nu interferăm cu informaţii din zona guvernamentală sau militară. Această muncă de investigaţii se desfăşoară exclusiv în zona civilă. Investigaţii private nu pot fi solicitate decât către o firmă de detectivi sau un cabinet individual de detectiv particular. Nu este suficient să ai doar atestat”, a precizat Ioan Todea.

Scopul principal al Patronatului Detectivilor Particulari din România constă în reprezentarea, susţinerea, apărarea şi promovarea intereselor economice, tehnice, profesionale, sociale şi juridice ale membrilor, a informării şi prestării de servicii specifice membrilor săi, în condiţiile legii, contribuind la crearea unui mediu de afaceri favorabil, concurenţial şi predictibil.

În acest context, PDPR face propuneri Guvernului, Parlamentului sau altor instituţii abilitate pentru iniţierea sau amendarea unor acte normative care pot aduce beneficii atât membrilor patronatului cât şi clienţilor acestora. De asemenea, PDPR are în vedere elaborarea şi promovarea programelor de dezvoltare şi armonizare a legislaţiei româneşti specifice cu acquisul comunitar, prin afilieri şi parteneriate cu structuri similare din Uniunea Europeană.