Conferinţă a Baroului Dolj pe tema libertăţii de exprimare

0
519

Baroul Dolj și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti organizează la sfârşitul acestei săptămâni o conferință cu tema  “Respectul vieții private sau libertatea de exprimare ?”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10.00, la Filarmonica “Oltenia” din Craiova.

Teme de actualitate, atât în interiorul, cât și în afara României, asigurarea libertății de exprimare și respectul vieții private, vor fi principalele puncte  de pe agenda conferinţei de sâmbătă. Invitaţia este deschisă participanților care sunt interesați să își dezvolte perspectivele practice și juridice asupra întinderii libertății de exprimare prin raportare la limitele vieții private.

Prima prezentare din cadrul conferinței – „Exercițiu de echilibru: studiul unui caz din S.U.A. despre comunicarea judiciară cu publicul” – va fi susținută de către Marisa Mac Isaac, ofițer politic în cadrul Ambasadei S.U.A., specialist în problematica statului de drept. Aceasta deține o licență de Științe Umaniste și Arte ale Culturii Vizuale din Secolul Douăzeci de la Universitatea Carnegie Mellon și un master de Studii Europene din Zentrum für Europaische Integrationsforschung la Universitatea Rheinische Friedrich-Wilhelms din Bonn, Germania.

Invitaţi de marcă

Tot în cadrul acestei conferinţe jurnalistul Corina Drăgotescu  va vorbi despre „Limita dintre știre și invazie în viața oamenilor”. În continuare, Gabriel Caian, judecător detașat, agentul guvernamental al României la C.E.D.O., va susține prezentarea cu tema „Criteriile CEDO în schițarea graniței dintre libertatea de exprimare și dreptul la viață privată. Jurisprudența relevantă a instanței europene în materia art. 10 si art. 8 din Convenția pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale referitoare la jurnaliști, politicieni, magistrați.”.

Organizatorii au precizat că pe parcursul conferinței vor fi oportunități ample pentru discuții și dezbateri, atât în cadrul formal al programului, cât și în timpul pauzelor.

Sunt așteptați să se înscrie în limita celor 400 de locuri, membrii Baroului Dolj, avocați din alte barouri, invitații Consiliului Baroului Dolj și reprezentanții presei. Participarea la conferință este gratuită.