Vechiul gazon de pe „Ion Oblemenco” ajunge la școli

0
345

Vechiul gazon de pe stadionul „Ion Oblemenco” va fi decopertat prin rularea porțiunilor de iarbă și va fi refolosit pentru terenurile de sport de la câteva școli din Craiova, regula fiind ca unitățile școlare să dispună de sursă de apă pentru întreținere.

„E momentul mult așteptat în care constructorul a început activitatea de decopertare a gazonului, gazon care va fi scos rulouri, așa cum a fost și montat, pentru a se pregăti terenul în vederea montării noului gazon. Gazonul cel vechi va fi scos din incinta stadionului și va fi plantat în curțile școlilor. Ieri am văzut câteva școli care și-au pregătit, prin grija lor, a profesorilor și a elevilor, terenul pentru a-și monta acest gazon, care, așa cum spun specialiștii, într-o altă atmosferă își va reveni”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu, prezent, ieri, alături de viceprimarul Adrian Cosman, la desprinderea primei brazde de iarbă din vechiul gazon.

Reprezentanții Primăriei Craiova și-au luat din nou angajamentul să supravegheze cu atenție montarea noului gazon hibrid, care ar trebui să fie gata până la data de 4 noiembrie, când este programat să se desfășoare meciul cu Dinamo București.

Autoritățile intenționează să înființeze și o pepinieră proprie de care să se servească în caz că apar, din nou, probleme și cu noul gazon și va fi nevoie de înlocuirea unor porțiuni de iarbă.