Piţurcă, optimist înaintea meciului de la Cluj

0
251

Derby-ul ultimei etape a turului sezonului regular al Ligii I se dispută sâmbătă, de la ora 20.30, în Gruia, între liderul CFR Cluj şi ocupanta locului 3, Universitatea Craiova. Deşi nu poate miza pe doi jucători importanţi, Koljic, care s-a accidentat în stagiul de pe litoral, aşa cum a anunţat Prosport, şi pe căpitanul Nicuşor Bancu, antrenorul oltenilor, Victor Piţurcă, nu ia în calcul decât varianta victoriei pentru acest duel, despre care spune că nu este un derby, fiindcă nu se joacă în play-off.

„Abordăm meciul la victorie, sper să şi putem să câştigăm. Nu aş fi mulţumit cu un egal, fiindcă avem nevoie de puncte, am pierdut deja puncte importante. Ne-am pregătit bine în această perioadă, din păcate nu-i avem pe Koljic, accidentat, şi pe Bancu, suspendat. Nu trebuie considerat un derby, fiindcă nu este atât de important ca meciurile din play-off. Întâlnim echipa de pe primul loc, echipa campioană, cu jucători buni, puternici, ne-am luat niște măsuri pentru acest joc. Contează regia pe care o facem noi, antrenorii, dar și ce fac jucătorii, ei sunt sarea și piperul. Nu mai prindem CFR-ul cum a prins-o Viitorul, nu vor arăta la fel, ne aşteptăm să întâlnim CFR-ul puternic, pe care-l ştim toţi, dar în fotbal se poate întâmpla orice, chiar dacă Dan Petrescu nu a pierdut niciodată 3 meciuri la rând” a declarat Piţurcă.

Antrenorul a explicat de ce şi-a dus elevii pe litoral pentru un cantonament, motivele fiind schimbarea mediului, cât şi superstiţia. „Trebuia să schimbăm mediul, e şi altă atmosferă la Constanţa, e benefică pentru echipă, eu am mai dus acolo şi naţionalele şi Universitate Craiova şi a fost bine”.

Victor Piţurcă şi-a avertizat jucătorii că vor plăti o amendă imensă, de 5 mii de euro, dacă-l vor imita pe George Puşcaş şi nu vor respecta indicaţiile antrenorului în cazul executantului loviturilor de pedeapsă. „Dacă nu respectă indicaţiile şi bate altcineva penalty are amendă de 5 mii de euro. Cum adică să discuţi că bate un jucător şi să bată altul? A, dacă se indică de pe bancă un alt executant, asta e altceva”.

Despre modul cum a reacţionat selecţionerul Contra, care l-a înjurat pe George Puşcaş, Piţurcă a declarat: „La fotbal se mai înjură, mai ales la nervi, e joc bărbătesc, oricum Contra  şi-a recunoscut vina.