A început înlocuirea gazonului de pe “Ion Oblemenco”

0
249

Astăzi, la prânz, a început procedura de înlocuire a gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Decopertarea celui vechi este în curs, după care va urma instalarea noii suprafeţe de joc, una hibrid, adusă din Grecia, care a costat în jur de 500.000 de euro, din care 300.000 de euro au fost achitaţi de municipalitatea craioveană. După montare, constructorul va asigura mentenanţa noului gazon pe o perioadă de şase luni. După aceea, gazonul va trece în grija primăriei.Cert este că la următorul meci al Universităţii Craiova pe teren propriu, derby-ul cu Dinamo, programat pe 4 noiembrie, noul gazon va fi amplasat.

Antrenorul Craiovei, Victor Piţurcă, luase în calcul să demisioneze dacă nu era înlocuită vechea suprafaţă, care le crease multe probleme jucătorilor, inclusiv accidentări, unele destul de grave, cum a fost cazul lui Florin Gardoş.

„M-am gândit şi la demisie dacă nu s-ar fi schimbat gazonul, dar nu mai are sens acum, fiindcă gazonul se va schimba, totul e semnat, nu se mai poate întâmpla nimic, va începe decopertarea, iar înainte cu 3 zile de meciul cu Dinamo va fi pus deja. Gazonul hibrid vine din Grecia, este excelent, de foarte bună calitate. Aveam de ales între Grecia şi Olanda şi am ales Grecia, fiindcă şi clima se aseamănă cu a noastră” a declarat Victor Piţurcă.

Foto: Oltenia TV