Universitatea din Craiova, gazdă a unui eveniment internaţional

0
433

Universitatea din Craiova, prin intermediul Departamentului de Relaţii Internaţionale (DRI) şi a Departamentului de Limbi Moderne Aplicate (DLMA), în parteneriat cu Asociaţia Erasmus Student Network Craiova (ESN Craiova), „American Experience” şi Asociaţia Naţională de Dezvoltare Continuă a Tineretului din România (ANDCTR), organizează sastăzi, în intervalul orar 10:00 – 16:00, în Holul Central al Universităţii din Craiova, a II-a ediţie a evenimentului „Be multicultural”.

Acţiunea reuneşte studenţii străini care efectuează mobilităţi de studiu în cadrul Programului „Erasmus +”, pe baza acordurilor inter-instituţionale, în procedura „Mevlana” ori care participă în anul pregătitor la „Limba română”, la Universitatea din Craiova, dar şi tineri care desfăşoară activităţi în cadrul asociaţiilor partenere.

Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Craiova, a precizat, printr-un comunicat de presă: „La eveniment, ţările de origine ale studenţilor vor fi prezentate prin  obiecte şi produse tradiţionale la standuri individuale. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască noi culturi şi tradiţii şi să se delecteze cu frumuseţile altor ţări. Alături de standul României, în Holul Central al Universităţii din Craiova, vor fi prezente şi unele care reprezintă alte state: Grecia, Spania, Italia, Turcia, Polonia, Franţa, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Portugalia, Chile şi Mexic”.

Trebuie amintite şi mai multe aspecte, care se regăsesc în comunicatul Universităţii din Craiova: «Ediţia a II-a a „Be multicultural” constituie, totodată, prilejul pentru studenţii români de a cunoaşte instituţiile de învăţământ superior partenere ale  Universităţii din Craiova, de la care aceştia provin, şi de a afla informaţii cu privire la oportunităţile de studiu, de practică şi de voluntariat în străinătate, oferite de Departamentul de Relaţii Internaţionale şi de asociaţiile partenere».