„Sparring” cu campioana Cehiei pentru alb-albaştri

0
43

Craiova nu mai găzduieşte amicalul România – Turcia, fiindcă pe 9 noiembrie Universitatea Craiova are amical cu Slavia Praga

Deşi Mircea Lucescu anunţase să s-a înţeles cu Răzvan Burleanu pentru a organiza un amical între naţionalele României şi Turciei la Craiova, oltenii nu lasă stadionul cel nou la dispoziţia FRF, fiindcă pe 9 noiembrie, Universitatea Craiova va disputa un amical cu campioana Cehiei, Slavia Praga. Se pare că pe olteni nu i-a încântat ideea ca primul meci al tricolorilor la Craiova să fie un amical, dar nici adversarul, unul fără nume, precum Turcia. Slavia Praga este în grupă cu Vilarreal, Astana şi Maccabi Tel Aviv în Europa League. La Slavia Praga evoluează şi fostul stoper de la FC Botoşani, internaţionalul camerunez Michael Ngadeu.

„S-ar putea ca următorul meci pentru mine să fie cu România, în noiembrie, pe 10 sau 14. Am vorbit cu federaţia, ne-am dat acordul. Sper să facem acest meci. Ambele echipe au nevoie de un nou inceput”, spunea Mircea Lucescu, în urmă cu câteva zile. E un stadion superb, iar Rodion Cămătaru spunea că şi-ar fi dorit să joace pe o astfel de bijuterie. Nu pot să vă spun când va fi gata, noi dorim tot mai repede. Săptămâna viitoare avem nevoie de un răspuns pentru a stabili amicalul. Sunt mai multe discuţii, nu numai cu Turcia. Am discutat cu Mircea Lucescu, dar nu este nimic bătut în cuie. Ne dorim să venim în noiembrie la Craiova cu naţionala, dar nu ştim adversarul”, spunea şi Răzvan Burleanu săptămâna trecută, în cadrul unei vizite pe stadion din Craiova.

6.000 de abonamente vândute

Iminenta inaugurare a arenei din Bănie a creat o emulaţie printre microbiştii olteni, emulaţie preconizată de altfel. Până la începutul campionatului nu se vânduseră mai mult de o mie de abonamente la meciurile Ştiinţei, chiar dacă, spre exemplu, abonaţii au avut prioritate la bilete pentru meciul cu AC Milan. O dată cu apropierea datei de deschidere a stadionului, numărul abonaţilor a crescut foarte mult, fiind acum peste 6.000 de abonamente vândute, iar clubul din Bănie speră să ajungă spre 10.000 de abonaţi până la primul meci de pe noua arenă. În proporţie de 95 %, acesta va fi cel cu FCSB, din etapa a 16-a a Ligii I, pe 29 octombrie, la ora 20.45. Fanii sunt curioşi să vadă noua arenă încă de la primul meci, în condiţiile în care va fi o adevărată bătaie pe bilete. De altfel, tichetele vor fi scoase la vânzare cât mai târziu, tocmai pentru se se continua goana după abonamente. Nu în ultimul rând, suporterii sunt atraşi de parcursul echipei lui Mangia, aflată pe podium şi singura din Liga I care a marcat în toate jocurile disputate.

Abonamentele pe noul stadion pot fi comandate accesând platforma Eventim.ro sau direct de la magazinul mobil al clubului, situat în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, zilnic, între orele 9 şi 21. Preţurile abonamentelor: peluze – 135 de lei, tribuna a II-a – 260 de lei, tribuna I – 325 de lei, VIP – 900 de lei, plus cele la lojă, care se efectuează după un contact prealabil cu clubul. Se oferă discounturi la reînnoirea abonamentului precum şi la abonamentele Family Stand, Senior, Student ori Corporate, unele dintre ele depăşind 50%.