Săndoi: „Universitatea Craiova poate visa frumos”

0
442

Antrenorul alb-albaştrilor spune că meciul cu Concordia trebuie tratat foarte serios şi aşteaptă publicul în număr mare la stadion

Antrenorul Universităţii Craiova, Emil Săndoi, nu se gândeşte la postul de selecţioner, chiar dacă a fost mai mulţi ani pe banca echipei de tineret a României. Săndoi spune că varianta unui cuplu de antrenori, precum la Craiova, ar fi potrivită şi pentru reprezentativa tricoloră. „Schimbarea lui Piţurcă nu pică deloc bine, fiindcă mai era un meci anul acesta, peste o lună, şi unul important, cu liderul grupei Irlanda de Nord. Cred că şi naţionala ar putea adopta modelul Craiovei, cu doi antrenori, mai ales că până acum noi am dovedit că este o soluţie viabilă. Nu mă gândesc la funcţia de selecţioner, mă concetrez pe munca de la Universitatea Craiova, noi avem un proiect pe termen mediu şi lung, care ne permite să visăm frumos” a declarat Emil Săndoi.

Tehnicianul a prefaţat şi întâlnirea de duminică, ora 16, cu Concordia Chiajna, de pe „Ion Oblemenco”, spunând că este una foarte dificilă, dar alb-albaştrii au nevoie neapărat de victorie. „Venim după o perioadă bună, în care am câştigat şi în campionat şi în amicale, înregistrând doar un egal, la Dinamo. Echipa este în creştere, suntem mulţumiţi de evoluţia şi comportamentul jucătorilor. Ne aşteaptă un meci important şi dificil, cum vor mai fi multe în acest sezon, dar trebuie neapărat să câştigăm. Nu ne interesează să pornim favoriţi, ci să arătăm pe teren că suntem mai buni. Chiajna este într-o perioadă bună, vine după rezultate pozitive şi a etalat un joc bun. Ne dorim să avem cât mai mulţi suporteri la stadion şi la meciuri de acest gen, cu adversari fără un nume mare, fiindcă fanii trebuie să vină pentru Universitatea Craiova, nu pentru adversarul pe care-l întâlnim” a declarat Săndoi.

Acesta a amintit şi problemele de lot, Izvoranu, Kay şi Mateiu rămânând indisponibili, în timp ce Brandan este suspendat. De asemenea, sunt incerţi jucătorii care au fost la loturile naţionale: Bawab, Ivan şi Nuno Rocha. Pe foaia de joc ar putea apărea însă tânărul mijlocaş Cârstea, în vârstă de 19 ani. „Ne gândim la el de ceva timp, are potenţial, are tehnică bună, e inteligent, loveşte bine mingea şi garantăm că va debuta în curând în Liga I” a spus Săndoi.

Portarul Cristian Bălgrădean rămâne convins că echipa poate prinde cupele europene la finalul sezonului, aşa cum a declarat şi când a sosit în Bănie. „Unii m-au considerat nebun şi poate chiar sunt puţin aşa, dar ştiu pe ce mă bazez când spun că putem fi sus. Avem echipă bună, care poate obţine rezultate care să facă fericiţi suporterii. Eu îmi propun să nu iau gol în cât mai multe meciuri. Cu Chiajna va fi un meci dificil, vor veni să se apere şi să ne surprindă pe contraatac, dar sper să luăm toate punctele” a spus goal-keeper-ul Craiovei.

 

Universitatea Craiova – Concordia Chiajna

Duminică, ora 16, stadion: „Ion Oblemenco”

Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson, Târnăcop – Varga, Ferfelea, Bancu – Curelea. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Concordia: Râmniceanu – Dragarski, Bagaric, Ricardo Martins, Bucurică – Al. Stan, Lovin, Ad. Cristea, Roşu – Pena, Welington. Antrenor: Marius Şumudică.