Sare pe rană, în Palatul Administrativ: „Să combatem ipoteza că suntem mereu luaţi prin surprindere de iarnă”

0
355

Drumari, energeticieni, pompieri, poliţişti, jandarmi, cadre medicale etc. – pe scurt, toate instituţiile care au atribuţii pe programe de intervenţie pentru perioada de iarnă au fost convocate, ieri, la Prefectura Dolj, pentru a-şi prezenta măsurile de intervenţie luate pentru perioada ce va urma. Mai exact, pentru „combaterea ipotezei conform căreia întotdeauna suntem luaţi prin surprindere de prima zăpadă”, după cum a ţinut să sublinieze prefectul Nicolae Giugea.

„Nu vrem să avem poticniri în modul nostru de acţiune”, le-a spus tranşant reprezentantul Guvernului în teritoriu şefilor de instituţii şi celorlalţi factori de răspundere prezenţi la şedinţa Comandamentului de iarnă. Fiecare dintre aceştia a trebuit să dea explicaţii referitoare la modul în care sunt pregătiţi pentru ceea ce ne poate rezerva anotimpul geros, iar prima „poticnire” a şi apărut: SCLDP Dolj SA, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, a primit prima mustrare, şi singura, pentru neachiziţionarea materialelor antiderapante. „Grăbiţi treaba, că e iarna la spatele nostru! De-aia au dreptate când spun că ne ia prin surprindere”, i-a reproşat prefectul Nicolae Giugea directorului SCLDP Dolj, Gheorghe Mîciu, şi, totodată, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan, prezent la întâlnire. „Să-mi prezentaţi şi mie graficele de aprovizionare cu materialele ăstea antiderapante”, a insistat Nicolae Giugea.

„Echipajele şi utilaje vor fi prezente pe drumurile judeţene”

„Legat de activitatea pe perioada de iarnă a SCLPD SA, putem să vă asigurăm că Instituţia Consiliului Judeţean Dolj a asigurat finanţarea necesară pentru achiziţionarea întregului material antiderapant în această perioadă, atât nisipul, cât şi sarea urmând să fie transportate în principal spre cele şapte loturi care gestionează o parte dintre drumurile judeţene. Am discutat deja la nivel de Consiliu Judeţean despre programul pe timpul iernii şi vă vom înainta Programul operativ de acţiune. (…) La fel ca şi în anii trecuţi, echipajele şi utilaje vor reuşi să fie prezente pe drumurile judeţene”, a intervenit Cristinel Iovan.

Fără a se lăsa convins că totul va fi bine, prefectul a reluat: «Eu am înţeles că utilaje sunt, dar ei (SCLDP Dolj – n.r.) nu au materiale antiderapante în momentul de faţă (…) şi, dup-aia, toată presa va spune, normal: „Dom’ne, Prefectura nu a făcut nimic în acest sens”. Prefectura uite că face! Dar, dacă nu reuşim – eu nu aduc nici un fel de acuzaţii nimănui – dar, dacă nu există colaborare între instituţii, la urma urmei cel care rămâne înzăpezit este cetăţeanul. Ăştia sunt cei care suportă consecinţele! Nici Consiliul Judeţean, nici Prefectura, nici SCLDP, ci cel care are nevoie de intervenţia acestor utilaje! Bine, eu sper s-o lămurim şi să se facă urgent aprovizionarea», a ţinut să motiveze Nicolae Giugea, care, după încă o serie de argumente şi din partea reprezentantului Consiliului Judeţean Dolj şi-a mai înmuiat declaraţiile: „Aveţi un management bine pus la punct la toate nivelurile şi, probabil, o să găsiţi soluţii”.