Pedeliştii vor să demoleze administraţia publică creând un stat clientelar

1
547

Pedeliştii practică un şantaj la scară largă asupra cetăţenilor care nu sunt înrolaţi în PDL şi nici nu acceptă să lucreze pentru camarila portocalie. Parlamentarii PSD au început să facă publice cazurile semnalate de români, prin scrisori, memorii sau la audienţele, care sunt de-a dreptul disperaţi din cauza abuzurilor actualei puteri. Concluzia la care s-a ajuns este că actualii guvernanţi i-au împărţit pe români între „pedelişti” şi „ceilalţi”, toţi ceilalţi însemnând cetăţeni cu sau fără simpatii politice, care nu acceptă compromisuri umilitoare şi din această cauză sunt trataţi „corespunzător”, mai exact marginalizaţi, ameninţaţi, nedreptăţiţi, descurajaţi, respinşi la concursuri şi lăsaţi fără slujbe.

AJOFM Olt

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a adus în atenţia presei un caz care demonstrează cum sunt ocupate funcţiile în instituţiile statului, mai ales cele de conducere. Vorbim, aşadar, despre administraţia publică, unde activitatea trebuie să se bazeze pe principiile responsabilităţii, performanţei, eficienţei şi calităţii serviciului public. Este deja un fapt cunoscut că posturile de directori sau directori adjuncţi în toate instituţiile sunt ocupate de oamenii PDL-ului. Cei care aveau altă culoare politică sau nu aveau nici o apartenenţă politică au avut de ales între a semna o adeziune la PDL sau a fi zburat din funcţie, pentru a face loc clientelei politice.

În vara acestui an, a avut loc un concurs pentru ocuparea funcţiei de director executiv adjunct al AJOFM în 25 de judeţe. Daniela Barbu, din Craiova, un specialist cu pregătire serioasă şi experienţă în domeniu, în prezent consilier superior la AJOFM Dolj, iar în perioada mai 2009 – octombrie 2010 director coordonator la aceeaşi instituţie, a participat la concursul organizat în judeţul Olt. Proba scrisă s-a desfăşurat pe 26 iulie 2011, la ea participând doi candidaţi: unul susţinut de PDL, Constantin Câtu, şi Daniela Barbu, care s-a trezit ameninţată şi întrebată ce caută la concurs, fiind din alt judeţ, şi fără adeziune la PDL.

Interviul, amânat fără nici o motivaţie

Daniela Barbu a obţinut 88 de puncte din 100 posibile, iar contracandidatul său doar 40. Trecem peste faptul că domnul în cauză nici măcar nu avea dreptul să participe la concurs, pentru că nu îndeplinea condiţia obligatorie de vechime în specialitatea studiilor de minimum 3 ani. Acestea sunt „detalii” care nu contează pentru clienţii politici ai PDL. În faţa rezultatelor obţinute, membrii comisiei (3 din cadrul ANOFM şi 2 de la ANFP) nu au avut încotro, astfel Daniela Barbu a fost admisă şi trebuia să participe la interviu. În aceeaşi zi a susţinut proba de calculator, cu o pondere de 10 puncte din proba „interviu”. Însă interviul propriu-zis a fost amânat pe 1 august 2011, din motive necunoscute. A fost amânat, din nou, pe 16 august, apoi pe 30 august, pe 14 septembrie, când, în sfârşit, a avut loc. La fiecare dată anunţată, candidata a fost prezentă la sediul ANFP, pentru a afla că se amână proba, fără nici o motivaţie.

Constantin Câtu

I-au respins contestaţia fără să-i dea vreo explicaţie

Pe 19 septembrie 2011, Daniela Barbu a fost informată telefonic că a fost respinsă şi are dreptul la contestaţie. Rezultatul s-a afişat la sediul ANFP abia a doua zi, la cererea acesteia. Contestaţia depusă de candidată a fost respinsă, fără alte comentarii. Desigur, în marea majoritate a judeţelor nu au fost probleme la acest concurs, pentru că a participat un singur candidat care era agreat de guvernanţi şi s-a dovedit a fi plin de calităţi. Singurul judeţ unde au existat neînţelegeri a fost Mureş, unde UDMR nu s-a înţeles cu PDL.

“Din iulie şi până pe 14 septembrie eu m-am prezentat la ANFP ca să mi se spună de fiecare dată că interviul a fost amânat. Însă de fiecare dată, înainte să fim anunţaţi că se va ţine interviul, eram informaţi că postul va fi scos iarăşi la concurs, ca apoi să revină cu telefon să ne anunţe că se va ţine interviul şi dacă putem să ajungem. După ce am depus contestaţia, am fost informată la două zile că mi-a fost respinsă, fără nici o altă explicaţie”, ne-a declarat Daniela Barbu.

“În acest sistem, profesioniştii nu au loc”

La această oră, postul de la AJOFM Olt este vacant şi probabil cei de la ANFP îl vor scoate la concurs când vor fi convinşi că va fi câştigat de un pedelist. «Aceasta este „reforma statului” invocată de actuala guvernare. Vreau să subliniez faptul că administraţia publică reprezintă, în clipa de faţă, un sistem construit pe clientelism şi nepotism. În acest sistem, profesioniştii nu au loc. Administraţia publică este infestată de „clienţi politic” numiţi în funcţii de decizie şi semidecizie, fiind vorba despre mii sau chiar zeci de mii de astfel de funcţii în întregul sistem administrativ. În spatele acestora, o întreagă armată de funcţionari este promovată pe criterii politice sau de nepotism. Se înfiinţează ori de desfiinţează posturi peste noapte, oamenii sunt numiţi sau schimbaţi din funcţii după cum doreşte puterea politică. Rezultatul este o administraţie care nu lucrează pentru cetăţeni», a declarat Valeriu Zgonea, cel care a adus în atenţia presei acest caz.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.