Senatul dezbate proiectul pentru modificarea programului “Prima Casă”

0
62

Senatul are, pe ordinea de zi a plenului de azi, proiectul de modificare a programului “Prima Casă”, care prevede reducerea cu un punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii. Comisia de buget a adoptat raport favorabil.

Comisia de buget a Senatului a votat, marţi, un raport de adoptare, cu amendamente respinse, a propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului “Prima casă”, precum şi pentru aprobarea unor măsuri de aplicare acestuia.

Proiectul propune modificarea titulaturii programului „Prima casă” în programul “O familie, o casă”. De asemenea, se mai propune introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului: la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei; pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei.