Concluziile primei seri a grupelor Champions League

0
95

Ce ar fi de remarcat după prima seară de grupe UCL. Ca şi anul trecut în grupe, Napoli a învins-o acasă pe Liverpool şi tot pe final de meci.

Messi a jucat primele minute ale sezonului, intrând în ultima jumătate de oră a meciului Barcelonei la Dortmund, arbitrat de Haţegan. Nemţii au avut mai multe ocazii, inclusiv un şut în transversală şi un penalty, executat de Reus şi apărat de compatriotul ter Stegen.

Norvegianul de 19 ani Erling Braut Haland este jucătorul serii, reuşind un hat-trick în doar 43 de minute, în setul adjudecat de Salzburg contra lui Genk. La belgieni, Ianis Hagi a intrat în minutul 72, când se stabilise scorul final, iar Screciu nu a fost în lot.

După ce şi-a schimbat antrenorul, Celades înlocuindu-l pe Marcelino, Valencia a reuşit surpriza pe Stamford Bridge, Chelsea ratând un penalty prin Barkley, pe final.

Slavia Praga a fost aproape de un succes pe San Siro, după un meci pe care l-a dominat şi în care Stanciu a fost integralist. În schimb, Răzvan Marin a văzut de pe bancă victoria lui Ajax contra lui Lille.

Fosta adversară a Craiovei în Europa League, RB Leizpig, cam în aceeaşi componenţă ca acum un an, face un sezon remarcabil şi în Bundesliga, unde a rămas lider după remiza cu Bayern Munchen, şi a câştigat şi primul meci în Champions League. Werner a reuşit dubla la Lisabona.

GRUPA E

Napoli – Liverpool 2-0 (Mertens ’81, Llorente ’90)

Salzburg – Genk 6-2 (Haland ‘2, ’34, ’45, Hee-chan Hwang ’36, Szoboszlai ’45, Junuzovici ’66 / Lucumi ’40, Samatta ’52)

GRUPA F

Inter Milano – Slavia Praga 1-1 (Barella ’90+2 / Olayinka ’64)

Borussia Dortmund – Barcelona 0-0

GRUPA G

Lyon – Zenit Sankt Petersburg 1-1 (Depay ’51 / Azmoun ’41)

Benfica – Leipzig 1-2 (Seferovic ’84 / Werner ’69, ’79)

GRUPA H

Ajax – Lille 3-0 (Promes ’18, Alvarez ’50, Tagliafico ’62)

Chelsea – Valencia 0-1 (Rodrigo ’75)