Avocatul Dragoş Troanţă Turculeanu şi-a depus mandatul de preşedinte al CCI Dolj

0
373

Avocatul Dragoş Troanţă Turculeanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj. În aprilie 2017, 24 dintre cei 39 de membri care s-au prezentat la Adunarea Generală a Membrilor CCI Dolj, l-au desemnat pe tânărul avocat să îndeplinească această funcţie, mandatul  fiind valabil până în anul 2021. Din păcate, Dragoş Troanţă Turculeanu nu a putut să-şi ducă mandatul până la capăt fiind nevoit, după cum ne mărturiseşte chiar domnia sa, să-şi depună mandatul.

Istoria Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj este una extrem de controversată, iar situaţia economico-financiară actuală este una  precară. De fapt, iniţiativa lui Dragoş Troanţă Turculeanu de a prelua conducerea acesteia, a fost văzută de oamenii de business din Craiova ca pe un act de curaj, instituţia fiind în pragul falimentului. Mai tânărul avocat a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă să recredibilizeze această Cameră de Comerţ, dar totul a fost în zadar.

Cândva instituţia a fost un reper, iar oamenii de afaceri din Dolj şi nu numai, se regăseau în paleta generoasă de activităţi, dar încet-încet, pe măsură ce instituţia s-a înglodat în datorii şi întreprinzătorii doljeni au simţit că nu mai sunt reprezentaţi aşa cum se cuvine, s-au retras. De fapt, problema de fond a fost construcţia Centrului Multifuncţional din curtea RAT-ului, făcut cu fonduri europene, proiect implementat cu ceva ani în urmă şi cofinanţat cu un credit „păbugos”.

În urmă cu un an, fostul preşedinte îşi construise un plan de rentabilizare şi rebranduire, dar, din păcate, nu a fost lăsat să-şi ducă la bun sfârşit proiectul. „O singură concluzie am și nimic mai mult : aici nu se poate face nimic !”, a subliniat av.dr Dragoş Troanţă Turculeanu.