Rechizite pentru copiii de la Şcoala şi Grădiniţa din Răcarii de Jos, de la Rotary Club Craiova

0
93

Rotary Club Craiova în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Primăria Filiaşi şi Şcoala Generală Filiaşi a organizat în data de 16 septembrie un eveniment de sprijin pentru elevii de la Şcoala din Răcarii de Jos. Toţi elevii din clasele I – IV au primit setul complet de caiete speciale pentru toate disciplinele din programa şcolară, rechizite şcolare şi ghiozdane.

În acelaşi timp s-au bucurat de sprijinul rotarienilor şi copiii de la Grădiniţa din Răcarii de Jos care au primit rechizite şi materiale pentru realizarea activităţilor educative şi creative. Evenimentul face parte din programul Rotary Susţine Calitatea în Educaţie derulat de Rotary Club Craiova din 2008. Sub deviza “A servi mai presus de sine” Rotary Club Craiova promovează şi alte proiecte prin care susţine comunitatea locală. Proiectele Rotary Club Craiova antrenează factori de decizie ai vieţii sociale, economice şi politice în vederea soluţionării unor probleme diverse care pot apărea într-o comunitate: educaţie, sănătate, protecţia mediului, sprijinirea orfanilor, a copiilor talentaţi, promovarea culturii, susţinerea valorilor familiei precum şi alte domenii de interes pentru rotarieni şi implicit pentru comunitatea în care ei trăiesc.

“Ajutând pe alţii ne ajutăm pe sine”

          În ultimii ani, Rotary Club Craiova şi-a îndreptat atenţia în special asupra tinerei generaţii punând accent pe educaţie, sănătate şi cultură. Astfel, proiectele rotarienilor craioveni au vizat susţinerea elevilor cu rezultate şcolare bune dar cu posibilităţi materiale reduse, prin burse lunare prin programul Rotary susţine calitatea în educaţie (25 de burse în valoare de 300 lei lunar propuse pentru anul şcolar recent început), pregătirea non-formală a tinerilor (taberele internaţionale de leadership, sprijinirea elevilor pentru a participa la competiţii şcolare). De asemenea, prin proiectul “Control dentar pentru copii” au beneficiat de control dentar gratuit peste 900 de copii din mediul rural si zonele limitrofe Craiovei. În domeniul susţinerii culturii, cele mai recente acţiuni sunt: sprijinirea Festivalului Internaţional Shakespeare organizat la Craiova în anii 2012 şi 2014, a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu” Craiova 2013 şi 2014 precum şi a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 – prin evenimentele culturale pe care le-a organizat. “Rotary Club Craiova susţine cooperarea internaţională şi dezvoltă acţiuni comune cu alte cluburi Rotary din Balcani şi din lume. Parteneriatele cu cluburi din Balcani (Grecia, Bulgaria, Serbia) dar şi din Europa (Italia, Danemarca) sau din Statele Unite au dus de-a lungul timpului la finalizarea unor proiecte de impact social, precum şi la iniţierea altora care se vor desfăşura în anii următori. Rotary Club Craiova mulţumeşte tuturor celor care susţin şi vor susţine în continuare programele şi proiectele desfăşurare în interesul comunităţii locale şi apreciază că ajutând pe alţii ne ajutăm pe noi înşine”, a declarat Prof. Dr. Cristi Spulbăr, preşedintele Rotary Club Craiova.