Autoturismele înmatriculate în alte state „trase pe dreapta” de poliţişti

0
85

În cursul zilei de marţi, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu lucrători de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat pe principalele drumuri din judeţ pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului de marfă şi persoane şi conştientizarea conducătorilor acestora cu privire importanţa respectării normelor rutiere. De asemenea, un accent deosebit s-a pus şi pe verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acţiunii au fost constatate 56 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare totală de aproape 10.000 lei. Dintre acestea 13 au fost aplicate unor conducători auto ce efectuau transport de marfă sau persoane, iar alte 9 conducătorilor unor autovehicule înmatriculate în alte state. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 4 permise de conducere.

În cadrul acţiunii, Radu Daniel, de 35 de ani, din Craiova, a fost depistat conducând un autoturism BMW înmatriculat în Italia, pe Calea Bucureşti din Craiova, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. „Pe numele craioveanului poliţiştii au  întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană fără permis”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.