Şase hectare de lângă Aeroportul Craiova, concesionate unei companii care asigură mentenanţa aeronavelor de tip Airbus şi Boeing

0
446

O companie care asigură mentenanţa aeronavelor de tip Airbus şi Boeing a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Dolj pentru concesionarea unei parcelele de teren în suprafaţă de şase hectare, situată în aproprierea Aeroportului din Craiova, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Ion Prioteasa. Investiţia se ridică la 4 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Dolj va primi lunar 8.500 de euro, fără TVA. Într-o primă fază, 50 de persoane îşi vor găsi aici un loc de muncă. Contractul va fi semnat zilele acestea, în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor administraţiei judeţene şi conducerii din ţară şi din străinătate a companiei.

„Am organizat licitaţia de concesiune a unuia dintre terenurile care se află la Aeroportul din Craiova. Putem să vorbim de prima concesiune care a fost realizată pe un teren de 6 hectare, situat în nordul pistei de la Aeroportul din Craiova, într-o zonă unde chiar ne gândeam la un moment dat că va fi foarte greu de concesionat. Iată că nu a fost o societate, ci au venit chiar cinci care s-au înscris la licitaţia publică pentru concesionarea terenului. A câştigat SC Dedalus Tech, are toate licenţele necesare şi este cam unica din Balcani pentru reparaţia avioanelor mari şi motoarelor mari, în mod special de Airbus şi Boeing. Faptul că în apropiere se află Fabrica de Avioane a constituit un avantaj deosebit pentru companie», a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Ion Prioteasa a adăugat că investiţie nu va concura Fabrica de Avioane, ci, dimpotrivă, vine în ajutorul ei. „Cu siguranţă o parte din salariaţii fabricii care stau de ani buni şi aşteaptă acasă îşi pot găsi aici un loc de muncă”, a mai spus acesta.

Investiţia se ridică la 4 milioane de euro şi va consta în construirea de hangare şi săli de reparaţii speciale. De asemenea, se va realiza o bretea care se va lega de pista Aeroportului, astfel încât avioanele care vin la Craiova pentru reparaţii să poată fi trase în aceste hangare. Conform unor clauze contractuale, construcţie trebuie să înceapă în maximum un an şi să fie dată în folosinţă în cel mult trei ani, în caz contrar terenul va reveni de drept Consiliului Judeţean Dolj. Pentru concesiune, acesta va primi lunar 8.500 de euro, fără TVA. „S-a plecat de la nişte prevederi ale legii foarte clare, care ne spun că valoarea pe 25 ani a terenului trebuie să fie avută în vedere atunci când este fixată redevenţa. S-a făcut mai întâi un studiu tehnic, apoi o evaluare, o expertiză a acestui teren pentru a se stabili cât valorează”, a explicat Ion Prioteasa.