ISU “Oltenia” Dolj a stins focuri şi a salvat oameni

0
356

În ultimele 96 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 148 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 111 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. Din totalul de 32 incendii, 28 au fost de vegetație uscată, miriște și reziduuri menajere la care au intervenit echipajele de pompieri, pe raza localitățiilor Malu Mare – sat Preajba, Afumați, Băilești, Segarcea, Filiași, Băilești, Celaru, Ișalnița, Cerăt (2 incendii), Gighera, Drănic, Bechet, Maglavit, Craiova – zona Centura de Nord, str. Carpenului, str. Calea Severinului, cartier Rovine 2, Vârvoru, Catanele Noi, Calopăr, Șimnicu de Sus, Bratovoiești, Lipovu, Celaru, Giubega, Sălcuța – sat Mîrza și Celaru – sat Ghizdăvești. Suprafața totală incendiată se ridică la aproximativ 215 ha.

Cum arată situaţia intervenţiilor

  • Secția de Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetățean din comuna Șimnicu de Sus, sat Dudovicești. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o hală de dezmembrări. În urma acestuia au ars hala pentru dezmembrări pe o suprafață de cca. 100 mp, trei autoturisme, o motocicletă, o centrală pe peleți, cca. 1000 kg peleți, cabluri electrice, mobilier și anvelope.
  • Garda de Intervenție Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetățeanului G.P. din orașul Dăbuleni, str. Ioan Slavici. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei și anexe gospodărești. În urma acestuia au ars acoperișul casei, mansarda pe o suprafață de cca. 250 mp, electronice și electrocasnice, anexe gospodărești, cereale (grâu, porumb), lemne pentru foc și o seră. La intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dăbuleni.
  • Secția de Pompieri Craiova în cooperare cu Detașamentul 1 Pompieri Craiova au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară pentru lucru la înălțime și un echipaj medical, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la trei apartamente proprietatea cetățenilor, în mun. Craiova, bdul Tineretului. În urma acestuia au ars aparatură electrocasnică, tîmplărie PVC, mobilier și materiale textile.

 

  • Detașamentul 1de Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetățean din comuna Orodel, sat Călugărei. La sosireaechipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei și o anexă gospodărească. În urma acestuia au ars acoperișul casei pe o suprafață de cca. 80 mp și anexa gospodărească pe o suprafață de aprox. 40 mp. La intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Plenița.

 

  • INCENDII S.V.S.U. – 5
  • Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Dioști, Sadova, Cetate, Motăței și Maglavit au fost solicitate să intervină pentru stingerea  incendiilor de vegetație uscată izbucnit pe terenuri virane, pe raza localităților Dioști – sat Radomir, Sadova,  Cetate, Motăței și Maglavit.

” Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situațiii de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, precizează reprezentanţii ISU “Oltenia”.