Comuna Argetoaia poate rămâne fără secretar

0
647

Agenţia Naţională de  Integritate (ANI) are pe rol un dosar în care este implicat Secretarul comunei Argetoaia din județul Dolj, Dragoș Vînătoru. Acesta a  ajuns în vizorul Agenției Naționale de Integritate, care a și sesizat organele de urmărire penală, după ce instituția a constatat că acesta și-a angajat soția în cadrul SPCLEP Argetoaia – Starea civilă.

Conform rechizitoriului,  Vânătoru a semnat două acte administrative, privind numirea soției sale în funcția publică de execuție de consilier în cadrul SPCLEP Argetoaia – Starea civilă.

  „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Dragoș Victor Vînătoru a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semat două acte administrative privind numirea soției sale în funcția publică de execuție de consilier în cadrul SPCLEP Argetoaia – Starea civilă, care au produs pentru aceasta un folos patrimonial, respectiv a obținut venituri din salarii în sumă totală de 68.525 de lei”, arată ANI într-un comunicat de presă.