Ce sistem de jgheaburi pentru acoperiş să aleg?

0
732

Sistemul de jgheaburi este un element integrant al oricărui acoperiș modern, indiferent de structură. Este proiectat pentru a oferi o protecție fiabilă pereților, subsolului și fundației clădirii împotriva umezelii, în timpul ploilor sau a topirii zăpezii.

Pentru a evita posibila distrugere a structurii din cauza expunerii regulate la umiditate, se ia în vedere utilizarea unor sisteme speciale de jgheaburi. Sistemul de jgheab poate fi:

  • rotund;
  • dreptunghiular

Principiul de funcționare al sistemului de jgheaburi este să colecteze într-un singur loc toată apa care cade pe acoperiș, în timpul ploilor. Acest lucru permite asigurarea protecției materialelor de acoperiș și a clădirii în sine. În plus, rolul său decorativ nu poate fi subestimat. Oferă o tranziție lină de la acoperiș la pereți.

Pentru ca întregul sistem să își îndeplinească funcțiile în mod eficient, acesta trebuie selectat în mod corespunzător. Se recomandă folosirea materialelor de calitate, care să reziste la coroziunea provocată de umiditate şi de radiaţiile UV.

De asemenea, este important ca montarea să fie efectuată de oameni cu calificare în acest sector de activitate, precum o firmă de reparaţii acoperişuri Bucureşti.

Sistemele de jgheaburi reprezintă un element foarte important, fără de care este imposibil de imaginat o clădire modernă. Ele sunt concepute pentru a proteja casa de efectele nocive ale umezelii, prevenind astfel posibila distrugere a acesteia. În plus, o casă care nu este dotată cu un astfel de sistem pare neterminată. De aceea un sistem de jgheab modern este un element care are grijă nu numai de siguranță, ci și de aspectul clădirii.

Pentru ca jgheabul să poată face față în mod eficient funcțiilor sale, este necesar să se utilizeze materiale fiabile și de înaltă calitate în producția sa. Jgheabul de înaltă calitate poate fi realizat din materiale diferite, în forme și culori diferite, dar va funcționa perfect dacă se alege opțiunea care se potrivește cel mai bine condițiilor de utilizare.

Cele mai bune materiale pentru sistemul de jgheaburi

  • plastic;
  • oțel galvanizat;
  • aluminiu

Jgheaburile din plastic sunt ușor de curățat și suficient de fiabile. Există o gamă largă de modele si  culori, care arăta armonios in combinație cu acoperișul și fațada casei.

Jgheaburile din oţel galvanizat sunt incredibil de rezistente. Acestea tolerează cu ușurință aproape orice impact agresiv fără a provoca daune. În consecință, astfel de materiale sunt foarte fiabile. Tehnologiile moderne oferă posibilitatea de a acoperi suprafața cu polimeri de diferite culori, ceea ce rezolvă problema cu atracția lor estetică.

Jgheaburile din aluminiu sunt puțin mai scumpe decât alte tipuri. Cu toate acestea, sunt și ele destul de puternice și în același timp ușoare, ceea ce este foarte important.

 Determinarea capacităţii necesare pentru jgheaburi şi burlane

Caracteristicile de luat în considerare atunci când se alege sistemul de jgheaburi, includ lăţimea jgheaburilor şi diametrul burlanelor. În funcție de aria acoperișului se alege si dimensiunea sistemului. O măsurătoare corectă a acoperişului şi un calcul corect al necesarului de materiale, vor asigura buna  funcţionare în timp a sistemului. Alegerea corectă este o garanție că debitul jgheabului va corespunde cantității de apă care poate fi colectată.