Peste 250 de kg de calcan, pescuite ilegal, confiscate în Delta Dunării şi Marea Neagră

0
93

Peste 250 de kilograme de calcan pescuit ilegal au fost confiscate de polițiști, în urma unei acțiuni în Delta Dunării și pe Marea Neagră.

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au  acționat, în perioada 14 – 16 august 2020, pentru prevenirea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Astfel, au fost efectuate 4 acțiuni și controale (2 în Delta Dunării și 2 pe Litoralul Mării Negre) și verificări la 12 ambarcațiuni, în urma cărora au fost constatate 6 infracțiuni, 4 dintre acestea fiind prevăzute de legislația privind pescuitul și acvacultura și 2 de legislația privind infracțiunile la regimul transportului naval.

Pentru alte nereguli constatate pe această linie, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.190 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 280 de kilograme de pește (din speciile calcan – 270 kg. și vulpe de mare 10 kg.), precum și bunuri în valoare totală de 164.000 de lei (70 de unelte de pescuit, 2 ambarcațiuni, 2 motoare de ambarcațiune, 2 rezervoare și rame).

Alături de polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române Române, în acțiune au participat și inspectori ecologici din cadrul Garzii Naționale de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării și specialiști ai Autorității Navale Române.