Şofer fugar judecat în stare de arest preventiv pentru cinci infracţiuni

0
144

Bărbatul de 37 de ani, din comuna Mătăsari, judeţul Gorj, arestat preventiv pe 8 mai a.c. după ce, fără permis şi cu autoturismul neînmatriculat, a provocat un grav accident de circulaţie în Răcarii de Sus şi a fugit, a fost trimis în judecată. În plus, magistraţii Judecătoriei Filiaşi l-au menţinut în spatele gratiilor, măsura fiind confirmată şi de Tribunalul Dolj, instanţă care a respins, ca nefondată, contestaţia inculpatului. Cauza este acum analizată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Filiaşi.

filiasi 1Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, sâmbătă 6 mai a.c. seara, în jurul orei 23.30, poliţiştii doljeni au fost anunţaţi că, pe D.E. 70 Craiova – Filiaşi, în localitatea Răcarii de Sus, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, conducătorul auto părăsind locul accidentului. La faţa locului au ajuns echipe din cadrul Poliţiei Oraş Filiaşi şi Serviciului Rutier Dolj, din primele cercetări stabilindu-se că şoferul unui autoturism Volvo, de culoare albă, în timp ce circula din direcţia Craiova către Filiaşi, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul direcţiei de mers, a lovit un autoturism parcat pe partea dreaptă şi un pieton ce se afla pe acostament. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui Alexandru Cioroianu, de 25 de ani, din oraşul Filiaşi, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Conducătorul auto vinovat şi-a abandonat autoturismul Volvo la locul faptei şi a fugit. Prin extinderea cercetărilor şi în urma activităţilor întreprinse de poliţişti, în cursul zilei de duminică, 7 mai a.c., s-a reuşit identificarea şi prinderea autorului accidentului, stabilind că este vorba despre Valentin Ovidiu Popescu, de 37 de ani, din comuna Mătăsari, judeţul Gorj. „Din cercetările efectuate s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul implicat în accidentul rutier nu este înmatriculat. Faţă de persoana în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, conducere fără permis şi conducerea unui autoturism neînmatriculat, fiind introdus în arestul IPJ Dolj”, a declarat, la momentul respectiv, inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Pe 8 mai a.c., şoferul fugar a fost prezentat Judecătoriei Filiaşi, care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

A fost menţinut după gratii

filiasiProcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Valentin Ovidiu Popescu, pentru nu mai puţin de cinci infracţiuni: punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, prevăzută de art. 334 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prevăzută de art. 338 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal, vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2, 3 şi 5 Cod penal cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal şi instigare la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 273 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal”.

Dosarul este acum analizat în camera preliminară a Judecătoriei Filiaşi, instanţă care, la sfârşitul săptămânii trecute, a menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpat, respingându-i cererea de a fi plasat în arest la domiciliu: „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi menţine starea de arest a inculpatului POPESCU OVIDIU – VALENTIN, în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova, judeţul Dolj (…) măsură dispusă faţă de inculpat prin încheierea pronunţată la data de 08 mai 2017 de Judecătoria Filiaşi, judeţul Dolj, în dosarul numărul 564/230/2017, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă numărul 4 de Judecătoria Filiaşi, judeţul Dolj, la data de 08 mai 2017. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpat”, se arată în hotărârea instanţei. Gorjeanul a făcut contestaţie, însă nu a avut mai mult noroc nici la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins contestaţia ca nefondată.