Mangia nu are coşmaruri cu Piţi: „Mă gândesc doar cum să îmbunătăţim jocul echipei”

0
82

Antrenorul italian recunoaşte că evoluţiile  nu au fost unele pe măsura pretenţiilor fanilor, dar în acelaşi timp are de partea sa statistica

mangiaÎn presa centrală s-a vehiculat posibilitatea ca Victor Piţurcă să-l înlocuiască pe Devis Mangia, din staff-ul fostului selecţioner urmând să facă parte Eugen Neagoe şi Florin Prunea, acesta din urmă ca preşedinte. Jurnalistul spusese că ştie acest lucru “dintr-o singură sursă, 80% credibilă”. Reacţia a venit chiar din partea finanţatorului echipei, Mihai Rotaru, şi a fost una destul de dură: „La Ştiinţa ne dorim stabilitate şi profesionalism, iar rezultatele lui Devis Mangia sunt foarte bune, la fel şi metodele lui, în care avem încredere. În fotbalul românesc există prea puţină răbdare, din păcate, iar acum observăm că acest obicei nu vine neapărat din partea patronilor, ci şi dinspre unii jurnalişti. Dacă ar fi să o luăm aşa, pot spune şi eu că cel care a dat informaţia e cam prostuţ, dar că o ştiu dintr-o singură sursă, 80% credibilă”.

Însuşi Florin Prunea a dezminţit zvonul venirii în Bănie alături de Victor Piţurcă: “Am fost la ultimele două-trei jocuri ale Craiovei, unde m-am întâlnit cu foşti colegi şi îmi face plăcere să merg acolo. Am o relaţie foarte corectă cu domnul Rotaru, dar nu s-a pus niciodată problema să merg la Universitatea. Nu am nimic de ascuns. Nu am auzit nimic nici despre Victor Piţurcă. Lumea este foarte mulţumită de Mangia, cred eu că sunt rezultate bune. Nu văd de ce ar fi schimbat”.

Devis Mangia nu-şi face probleme că va fi înlocuit: „Despre ce se vehiculează, aveţi răspunsul finanţatorului echipei, nu este treaba mea să comentez. Eu mă gândesc doar la munca pe care o am de făcut. Dacă scoatem din calcul meciurile cu AC Milan şi FCSB, în fiecare joc am avut peste 60 la sută posesie şi am creat 10 faze periculoase, sunt datele InStat. Nu-mi amintesc situaţii în care echipa să fie pe podium, neînvinsă, dar să se pună problema schimbării antrenorului, dar în fotbal este posibil orice”.

Mangia: „Viitorul joacă cel mai bun fotbal”

Italianul Devis Mangia a vorbit despre următorul meci al Universităţii Craiova, cel cu Viitorul, programat duminică, de la ora 18.30, la Ovidiu. Tehnicianul consideră că Viitorul este echipa care joacă fotbalul cel mai bun din Liga I, iar Hagi este un antrenor valoros, aşa cum atunci când evolua „ el întruchipa fotbalul însuşi”. „Ne aşteaptă un meci dificil cu Viitorul, campioana României. E adevărat că au pierdut câţiva jucători şi că nu trec printr-o perioadă bună, dar eu cred că Viitorul este echipa care propune un fotbal de calitate, poate cel mai bun din România. În fiecare meci îşi crează multe ocazii, chiar dacă nu le-au concretizat. Hagi este un antrenor foarte bun, iar performanţele vorbesc de la sine, dar şi ca jucător, era o plăcere să-l vezi evoluând. Pot spune că el întruchipa fotbalul însuşi”. Întrebat despre faptul că fanii nu apreciază jocul echipei, în ciuda rezultatelor pozitive, italianul a precizat: „Fanii au întotdeauna dreptate şi vom încerca să le facem pe plac. Sper că ne vom îmbunătăţi jocul, avem fotbalişti de calitate, putem juca mai bine de la meci la meci, aceasta este mentalitatea noastră”.

Devis Mangia a explicat şi schimbările pe care le efectuează în defensivă de la un meci la altul şi chiar în timpul fiecărei partide: „Am încercat să le dăm posibilitatea de a juca tuturor din lot, să rulăm jucătorii, din cauza calendarului competiţional încărcat. De acum încolo vom avea mai multe zile pentru a pregăti meciurile şi vom încerca să formăm un grup mai omogen în apărare. Noi jucăm cu 3 fundaşi pe construcţie şi ne apărăm cu 4 jucători, schimbăm atât în funcţie de joc, de caracteristicile jucătorilor, dar şi în ideea de a putea crea probleme adversarilor”.

Cât despre jucătorul canadian care se află în probe la Craiova, Hanson Boakai, Mangia nu s-a convins încă: „Nu l-am văzut decât la un antrenament şi o repriză la un meci amical al echipei a doua. Pentru a lua o decizie trebuie să-l mai văd şi să mă consult cu antrenorul echipei satelit, Cornel Papură. Ştim că mai sunt două săptămâni pentru transferuri şi vrem să ne completăm lotul, avem unele posturi care trebuie dublate, dar nu avem certitudini deocamdată”.

Băluţă revine pe teren în meciul cu fosta sa echipă

Căpitanul Ştiinţei, Alex Băluţă, va reveni după o accidentare care l-a ţinut departe de teren în ultimele două etape. Decarul oltean este motivat de convocarea la naţională şi spune că şi-ar dori să marcheze contra fostei sale echipe, Viitorul, de al cărei succes s-a bucurat la finalul stagiunii trecute. „Va fi un meci greu cu Viitorul, pentru că ei au nevoie de puncte, nu trec printr-o perioadă bună, nu au mai câştigat din prima etapă. Trebuie să respectăm indicaţiile antrenorului, fiindcă vom avea de câştigat, aşa cum s-a întâmplat în ultimele meciuri. M-am bucurat pentru Viitorul că a câştigat titlul, au demonstrat că au fost cei mai buni. Mă aşteptam să fiu convocat la naţională, deşi am avut ceva emoţii din cauza acestei accidentări” a spus Alex Băluţă.