Canada va trimite trupe şi avioane de luptă la Constanţa, pentru operaţiuni NATO

0
261

Forţele armate canadiene (CAF) vor trimite aproximativ 135 de militari şi patru avioane de luptă CF-18 Hornet, la Constanţa, pentru a participa la operaţiunile aeriene ale NATO care vor avea loc între lunile septembrie şi decembrie, relatează site-ul 45enord.ca.

avionMisiunea face parte din operaţiunea “Reassurance”, contribuţia Canadei la activităţile de garantare şi prevenţie ale NATO. Unitatea canadiană a forţelor aeriene (FOA) detaşată în România va consolida capacitatea Forţelor Aeriene Române de a menţine integritatea spaţiului aerian. Activităţile sporite de supraveghere aeriană în cadrul NATO au făcut parte din politica Alianţei începând cu 2014. Aceste măsuri vor să demonstreze angajamentul colectiv al aliaţilor pentru protejarea populaţiei şi a teritoriilor statelor membre NATO, în special în Europa Centrală şi de Est pe fondul ameninţării din partea Rusiei.

      “O forţă aeriană este o organizaţie agilă şi flexibilă, care este întotdeauna gata să folosească toată capacitatea şi să ofere sprijin acolo unde are nevoie Canada. Unitatea Forţelor Aeriene în România este mândră să participe la activităţi colective de apărare, care sprijină politica accentuată a NATO privind siguranţa aeriană”, a declarat locotenent-colonelul Mark Hickey, comandant al operaţiunilor aeriene în România.

           Armata canadiană a desfăşurat o unitate a forţelor aeriene în România pentru prima dată în 2014, la Baza 71 a Forţelor Aeriene Române de la Câmpia Turzii.