Dolj: 311 amenzi pentru viteză aplicate în mini-vacanța de Sfânta Maria

0
114

În perioada 15-18 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Dolj împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi ai Formaţiunilor Rutiere din judeţ, au acţionat, în zonele cu risc accidentogen ridicat, în scopul prevenirii  accidentelor de circulaţie si  pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la importanța respectării normelor de  circulație.

În aceasta perioadă, acțiunile oamenilor legii au vizat, în principal, combaterea exceului de viteză și a conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, sub influența băuturilor acoolice.

Activitatile desfășurate de polițistii rutieri au avut ca rezultat costatarea a 18 fapte de natură penală și aplicareaa 687 de sancțiuni contravenționale pentru abateri al regimul circulației, în sumă de peste 75.000 de lei. Din totalul de sancțiuni contravenționale, 311 au fost aplicate conducătorilor care nu au respectat regimul legal de viteză și 7 celor care au condus autovehiculele sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în 28 de situaţii,  oamenii legii, pe lângă aplicarea sancţiunii contravenţionale, au luat măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras 12 certificate de înmatriculare, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj.