Noul Ford Focus primește punctajul maxim la testele de siguranță Euro NCAP: 5 stele

0
267

Noua generație Ford Focus a primit punctajul maxim, 5 stele, la testele de siguranță la care a fost supus de organizația independentă Euro NCAP. Focus devine astfel unul dintre primele vehicule care primesc punctajul maxim sub protocoalele noi și mai riguroase de testare ale Euro NCAP.

Focus beneficiază de sisteme de siguranță sofisticate concepute pentru a preveni sau a diminua efectele pe care la are un accident asupra pasagerilor și pietonilor. Între aceste sisteme se numără o tehnologie apreciată special de Euro NCAP: asistența pre-coliziune cu depistare a pietonilor și bicicliștilor (Pre-collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection). Acest sistem poate depista pietonii și bicicliștii aflați pe carosabil sau în apropierea carosabilului și care ar putea intersecta traiectoria mașinii, acționând frânele automat dacă detectează o potențială coliziune, iar șoferul nu răspunde la avertizări. Depistarea este acum posibilă și pe timp de noapte, cu ajutorul farurilor.

Euro NCAP i-a oferit lui Focus punctaje ridicate atât la testele de protecție a pasagerilor adulți (85%), cât și la cele de protecție a copiilor pasageri (87%). Aceste punctaje au fost posibile cu ajutorul unei îmbunătățiri de 40% a capacității de preluare a forțelor de impact odată cu trecerea lui Focus pe noua arhitectură C2, dar și cu sprijinul noii structuri a caroseriei, care conține 33% subansamble din oțel-bor ultrarezistente și presate la cald.

Focus a reușit punctaje maxime la testele concepute pentru a replica impactul frontal între mașini și la cel de impact frontal pe 25% din lățimea mașinii (offset frontal impact test). Noua generație Ford Focus este deja în curs de livrare către primii săi clienți europeni.

“Amintiți-vă momentul în care ați dat examenul pentru permisul de conducere și de cât de mult v-ați concentrat atunci să faceți tot posibilul pentru a fi în siguranță pe șosea. Astăzi, șofatul nu a devenit mai puțin exigent, ci ne-am obișnuit noi mai mult cu presiunea. Tehnologii precum asistența pre-coliziune cu depistare a pietonilor și bicicliștilor vor reduce gradul de solicitare care apasă asupra șoferilor, ajutându-i să se concentreze și să fie mai puțin nervoși și mai încrezători la volan”, spune Helmut Reder, responsabilul gamei globale de modele compacte Ford.