Proba scrisă la examenul directorilor a respectat metodologia

0
157

isjIeri a avut loc proba scrisă a Examenului naţional pentru ocuparea posturilor de director, respectiv director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar, rămase neocupate după sesiunea din toamna trecută. În joc sunt 44 de posturi de manager şi 11 de „locţiitor”.

În Dolj, au fost validate 147 de dosare, foarte mulţi dintre pretendenţi optând pentru ocuparea unor funcţii de conducere la diverse instituţii de învăţământ. Cea mai mare concurenţă, peste 100 de solicitări, a fost la „director”.

Examenul de ieri, desfăşurat pe parcursul a 90 de minute, a avut loc în condiţii normale, fără niciun fel de incident, fiind înregistrat un singur absent. Subiectele, după cum spun candidaţii, au fost de nivel mediu şi au respectat normele, fără a se abate de la curricula.

„Au fost subiecte care au respectat ceea ce se spune în metodologie, fiind axate atât pe legislaţie, cât şi pe management. Totul a fost cuprins în bibliografie, iar organizarea a fost foarte bună. Aşteptăm celelalte probe”, a precizat prof.  Luminiţa Lazăr .

La rândul său, o altă candidată, prof. Beatrice Sorescu, a mers pe aceeaşi linie: „Emoţiile au fost inerente, dar am trecut peste ele. Subiectele au fost cele care erau cuprinse şi în metodologie, iar întreg examenul s-a desfăşurat în condiţii cât se poate de bune”.

În perioada 19 – 31 iulie se vor desfăşura probele de „susţinere a CV-ului” şi de „interviu”, iar în luna august vor fi făcute cunoscute rezultatele finale.