Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii are un nou Director General

0
174

leiFondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) are o nouă conducere din data de  17.07.2017, domnul Alexandru Petrescu preluând mandatul de Director General al FNGCIMM.

Fost ministru al Economiei şi Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu are o experienţă managerială de peste 15 ani în companii de top, atât la nivel local cât şi internaţional. A ocupat poziţii de conducere în instituţii financiare de prestigiu în sistemul financiar-bancar din Marea Britanie şi în importante companii româneşti, deţinând până în 2016 funcţia de Director General al C.N. Poşta Română S.A.

Viziunea strategică şi de management al organizaţiilor, orientarea către rezultate şi permanenta precupare pentru creşterea eficienţei au fost consolidate prin poziţiile de membru în consiliile de administraţie ale S.N. C.F.R Calatori S.A. şi al C.N. Poşta Română S.A. «Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) trebuie să reprezinte unul dintre cele mai eficiente instrumente de susţinere a mediului antreprenorial, un liant între finanţatori şi mediul de afaceri. Consolidarea profitului şi diversificarea produselor de garantare pentru IMM-urile din sectoarele economice cu  potenţial mare de creştere si inovative  vor reprezenta principalele obiective până la sfârsitul acestui an. În acelasi timp, ne vom concentra pe strategia de repoziţionare  şi recâştigare a încrederii în relaţia cu sistemul bancar, cu accent pe rolul de informare, promovare  şi încurajare a antreprenorilor români pentru a utiliza ca sursă de finanţare a dezvoltării business-ului fondurile europene şi creditele bancare. Vom continua şi optimiza implementarea programelor guvernamentale de sprijin a IMM-urilor, căutând să reorientăm activitatea Fondului la raţiunea iniţială a existenţei acestuia: aceea de a sprijini IMM-urile în orice stadiu al evoluţiei economice ar fi. » a declarat Alexandru Petrescu, Director General al FNGCIMM.