Craiovence reţinute pentru contrabandă cu ţigări

0
287

Două craiovence au fost reţinute de poliţişti din Olt pentru contrabandă, după ce au fost prinse cu aproape 4.000 de pachete de ţigări cu timbru de Republica Moldova, pentru care nu aveau nici un fel de documente. Maşina cu care circulau acestea a fost indisponibilizată la sediul IPJ Olt.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Olt, cu sprijinul jandarmilor de la IJJ Olt, au oprit, luni, în trafic, pe DJ 564 – E 576, pe raza localităţii Jitaru, un autoturism condus de C. M., de 30 de ani, din municipiul Craiova, în care se mai afla şi S. T., de 32 de ani, din aceeaşi localitate. În urma controlului, în autoturism au fost găsite 3.840 pachete de ţigări, cu timbru de Republica Moldova, pentru care cele două persoane nu aveau documente de provenienţă. Valoarea aproximativă a prejudiciului cauzat bugetului de stat pentru ţigaretele deţinute în afara antrepozitului fiscal de cele două persoane a fost stabilită la 35.000 de lei.

„Împotriva suspectelor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, prelucrare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi deţinerea de orice persoană în afara depozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României al produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.