Universitatea Craiova a început stagiul din Austria

0
860

Lotul Universităţii Craiova a început stagiul de pregătire din Austria, care va dura până pe 3 iulie. Craiovenii au decolat cu un charter din Bănie şi vor fi cazaţi la Neustift im Stubaital, loc devenit tradiţional pentru cantonamentul de vară al oltenilor. Pe 3 iulie, echipa condusă de Marinos Ouzounidis va reveni în Bănie, iar pe 10 iulie are programat primul meci oficial, Supercupa României, cu CFR Cluj. În cadrul stagiului tirolez, alb-albaştrii vor disputa patru meciuri de verificare: cu UFA (Rusia), pe 25 iunie, cu WSG Swarovski Tirol (Austria), pe 29 iunie, cu SV Horn (Austria), pe 2 iulie și cu Olympiacos Pireu (Grecia), pe 3 iulie

Cu ruşii de la UFA (locul 13 în prima ligă din Rusia în sezonul trecut), oltenii s-au mai duelat amical de două ori, tot în Austria, în 2018, pierzând cu 3-2, şi în 2017, tot ruşii câştigând, scor 2-1. Cu austriecii de la Swarovski Tirol (locul 6 în prima ligă austriacă în sezonul trecut), Universitatea Craiova s-a duelat anul trecut în stagiul de vară, alb-albaştrii câştigând atunci cu 3-1. Un alt adversar al deţinătoarei Cupei României va fi formaţia austriacă Horn, care tocmai a retrogradat în liga a treia.

În sfârşit, amicalul cel mai important al craiovenilor va fi cel cu Olympiakos Pireu, campioana Greciei. Cu Olympiakos Pireu, Universitatea Craiova s-a întâlnit în primul tur din Cupa Campionilor Europeni, în 1981, alb-albaştrii câştigând cu 3-0 pe „Central”, goluri: Cârţu, Irimescu şi Ţicleanu, şi pierzând cu 2-0 în Grecia. De asemenea, în turul 2 al Cupei UEFA, în 1984, Universitatea Craiova o elimina din nou pe Olympiakos Pireu, după un dublu 1-0, ambele goluri fiind marcate de actualul preşedinte al clubului din Bănie, Sorin Cârţu.

Noutăţile din lotul oltenilor faţă de sezonul trecut sunt portarul David Lazar, adus de la Astra, mijlocaşul Alexandru Mărieş, transferat de la Comuna Recea, Gustavo şi Markovic, reveniţi după împrumuturi, precum şi tinerii de la academie: Neţoiu, Benga, Danciu, Sala, Croitoru şi Atanas Trică.

Lotul Universităţii Craiova pentru stagiul din Austria:

Portari: Mirko Pigliacelli, David Lazar, Denis Rusu, Laurențiu Popescu.

Fundaşi: Marius Constantin, Bogdan Vătăjelu, Mihai Bălașa, Ionuț Mitran, Ștefan Vlădoiu, Sebastian Nețoiu, Denis Benga.

Mijlocaşi: Dan Nistor, Alexandru Cicâldău, Ovidiu Bic, Matteo Fedele, Alexandru Mateiu, Gustavo Vagenin, Vasile Constantin, Vladimir Screciu, Mihai Căpățînă, Daniel Croitoru, David Sala, Marian Danciu, Alexandru Mărieș.

Atacanţi: Elvir Koljic, Andrei Ivan, Ștefan Baiaram, Alexandru Cîmpanu, Reagy Ofosu, Jovan Markovic, Atanas Trică, Ivan Mamut.

Nicușor Bancu și Paul Papp, se află încă în proces de recuperare, după accidentări, iar internaţionalii Alex Cicâldău, Andrei Ivan, Ștefan Baiaram și Alex Cîmpanu au parte de o vacanță prelungită și vor completa lotul Craiovei chiar în Austria, pe 21 iunie.

După Alexandru Tudorie, Juan Camara şi Andrei Marinescu, Universitatea Craiova se desparte şi de fundaşul ivorian Stephane Acka (30 de ani), care mai avea încă un an de contract cu gruparea din Bănie, dar are oferte din Israel şi Cipru.