Începe Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport!”

0
399

În perioada 16 iunie – 01 iulie 2018, Facultatea de Educație Fizică și Sport desfăşoară pentru cel de-al doilea an consecutiv Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport!”, proiect câştigat de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educației Naționale.

În acest an, 52 de elevi participa la activitățile desfășurate în Craiova, aceștia provenind  din patru licee din zona Olteniei și anume, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” (Craiova), Colegiul Naţional Pedagogic „Ștefan Odobleja” (Severin), Colegiul Economic „Virgil Madgearu” (Târgu-Jiu) și Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” (Dăbuleni).

„Școala de vară se întinde pe parcursul a 16 zile, programul îmbinând activități complementare prin cursuri de vară prin care elevii vor dobândi un bagaj academic introductiv și vor deprinde strategii noi de învățare, prin participarea la activități sportive în campus – nu doar ca actori, ci ca organizatori, prin participarea la activități reacreative și evenimente culturale, implicarea în organizarea unor evenimente de profil, de voluntariat la asociații neguvernamentale dar și prin desfășurarea unor ateliere de lucru specifice dezvoltării personale (comunicare, adaptabilitate, încredere și stima de sine)” promite conf.univ.dr. Germina Cosma, director grant.

De asemenea, elevii vor urma cursuri de consiliere profesională și orientare în carieră și vor face vizite de studiu la organizații relevante din Craiova, dar și la Călimănești, astfel încât vor fi familiarizați cu cerințele potențialilor angajatori din domeniul sportului/kinetoterapiei.

Școala de vară tip punte „Fii activ vara prin sport!” ce se desfășoară pe parcursul a 3 ani, are în vedere pregătirea pentru viața de student a 156 de elevi de liceu, aflați în diferite situații de risc de părăsire a școlii.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.