Dubla lui Kane aduce victoria Angliei

0
369

Harry “Hurricane” Kane a fost eroul Angliei la debutul la Campionatul Mondial din Rusia. Atacantul lui Tottenham a reuşit o dublă în victoria cu 2-1 contra Tunisiei, la Volgograd. Cele două echipe au fost în grupă cu România la Mondialul de acum 20 de ani, din Franţa, britanicii impunându-se atunci în meciul direct cu 2-0. Meciul de la Volgograd a început dezastruos pentru magrebieni. La un corner, Stones a reluat cu capul, iar Kane a fost prompt pentru a marca pe respingerea portarului Hassen, care s-a şi accidentat, fiind înlocuit. Tunisia şi-a revenit datorită unei tâmpenii a lui Walker, fundaşul lui Man City lovind în careu un adversar care nu putea juca mingea. Arbitrul n-a avut nevoie de VAR, dar  Sassi a avut nevoie de o rugăciune înainte de a executa penalty-ul. Şi i-a folosit, fiindcă Pickford a intuit direcţia şi a atins mingea în drum spre plasă. Într-un 3-4-3 tot mai folosit în Premier League, Anglia a revenit în atac, dar Lingard a nimerit bara, în timp ce Stones a luftat incredibil la câţiva metri de poartă. Şi în partea secundă s-a jucat în jumătatea africanilor, care au încercat să-şi apere punctul. Englezii au atacat, dar fără imaginaţie, fiind periculoşi numai la faze fixe. La ultima dintre ele a venit şi golul victoriei. Ca şi la prima reuşită, Kane a deviat din careul mic după reluarea unui fundaş central, de această dată Maguire, şi Anglia debutează cu dreptul la Mondial. După primele meciuri ale grupei G, favoritele Belgia şi Anglia au câte 3 puncte, luate de la out-siderele Panama şi Tunisia.

Tunisia – Anglia 1-2 (Sassi pen. 35 / Kane 11, 90+1)

  • Tunisia: Hassen (Ben Mustapha 16) – Meriah, Ben Yousseff, Bronn, Maaloul – Skhiri, Badri, Sassi – Ben Youssef, Khazri (Khalifa 85), Sliti (Ben Amor 73). Antrenor: Nabil Maaloul.
  • Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Henderson, Dele Alli (Loftus-Cheek 80), A. Young – Sterling (Rashford 68), Kane, Lingard (Dier 90+2). Antrenor: Gareth Southgate.