La Segarcea, instruire pe fonduri europene

0
85

Intrarea în Uniunea Europeană a adus şi beneficii, dacă ne gândim la accesarea fondurilor europene pentru învăţământ. Unul dintre exemple este Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, care a implementat, în ultimii ani, mai multe programe de anvergură.segarcea liceul horia vintila

Conform datelor oficiale, în ultimii ani Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea a implementat mai multe proiecte europene, unul dintre ele fiind în plină desfăşurare. „Este una dintre instituţiile de învăţământ care a ştiut să acceseze fonduri europene şi suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute, iar acum cei de acolo sunt în plină derulare a unui alt program”, a spus prof.  Ani Drăghici, inspector pentru implementarea proiectelor europene în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. La o trecere în revistă a proiectelor se pot aminti: „Formarea de noi competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii din domeniul agricol” (peste 66.000 de euro, bani cu care s-a asigurat instruirea a 20 de elevi); „Îmbunătăţirea cunoştinţelor şi competenţelor din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor maşinilor agricole (peste 68.000 de euro destinaţi formării, în Italia, a 20 de elevi)”, etc.

Învaţă în Spania, pentru reparat utilaje agricole

În prezent, este în derulare un alt program. „Începând din 2015, cu finalizare în septembrie 2016, suntem parte dintr-un proiect care se referă la dezvoltarea competenţelor profesionale pentru 28 de elevi, clasa a X-a din învăţământul profesional, „mecanici agricoli”, schimbul de experienţă fiind realizat în Spania. , la Union de Pequenos Agricultores y Granadores, din Granada. Tinerii au învăţat cum să lucreze pe utilajele agricole şi avem convingerea că vor fi buni specialişti şi nu vor avea dificultăţii în întreţinerea şi repararea tractoarelor , combinelor, etc.”, a declarat prof. Claudiu Gavrilă, director al Liceului „Horia Vintilă”.