Popov: „Sunt fericit la Craiova, am venit să facem performanţă”

0
77

Bulgarul a fost prezentat ieri şi a declarat că îşi doreşte să joace în cupele europene cu Universitatea

Înaintea plecării în stagiul din Austria, Universitatea Craiova şi-a prezentat singura achiziţie a verii, bulgarul Apostol Popov, un fundaş de 32 de ani care a evoluat preţ de 6 sezoane la ŢSKA Sofia. „Îl urmărim de câteva luni, este un jucător cu mare experienţă, de echipă naţională şi sperăm să joace cât mai mult la Universitatea Craiova, inclusiv în cupele europene” a făcut introducerea Felix Grigore, managerul clubului. Antrenorul Emil Săndoi i-a urat public bun venit bulgarului şi a declarat: „Ne dorim ca şi un fotbalist bulgar să facă istorie în fotbalul românesc, aşa cuim Moţi a făcut istorie în Bulgaria. Popov are experienţă la un nivel înalt şi ne poate ajuta”.

Apostul Popov, care va purta numărul 18 la Universitatea, s-a declarat mulţumit de ceea ce a găsit în Bănie şi speră să fie cel puţin la nivelul prietenului său Iliev, care a lăsat o impresie foarte bună la Craiova. „Sunt fericit că fac parte din această echipă. Înainte de a semna am vorbit cu prietenul meu Iliev, care a jucat aici şi mi-a spus numai cuvinte frumoase despre echipă, despre oraş şi despre suporteri. Craiova are tradiţie şi este o echipă cu ambiţii, iar eu sper să o ajut cu experienţa mea. Îmi doresc să evoluăm la un nivel bun şi să satisfacem pretenţiile fanilor. După 6 ani la ŢSKA aveam nevoie de o schimbare, chiar dacă nu apăreau acele probleme la Sofia. Am constatat deja că la echipă am colegi buni şi fotbalişti de valoare, mi-au plăcut primele antrenamente” a spus jucătorul de 32 de ani, care a semnat pentru două sezoane şi va câştiga aproximativ 100.000 de euro pe an.

Nu se mai întrevăd alte achiziţii

Întrebărilor care vizau alte transferuri la echipa din Bănie, Felix Grigore le-a răspuns negativ, afirmând că mai degrabă echipa se va aproviziona cu jucători din pepiniera proprie: „Considerăm că am câştigat deja câţiva jucători, Bancu, Ferfelea, Curelea, care ne-au lipsit în ultima vreme. Mergem pe omogenitate şi pe jucători din propria curte, cu suflet de olteni. Am investit 1,5 milioane de euro în centrul de copii şi juniori şi aşteptăm ca el să dea roadele în curând. Nu putem să aducem acasă oltenii plecaţi în ţară, aşa cum ne-a sfătuit Ilie Balaci, fiindcă se cer preţuri mari pentru transferul lor. Peste 2-3 ani poate vom avea o echipă cu spirit oltenesc”. În ceea ce privește capitolul plecări, oficialul Universității a spus: „Avem doi jucători la naționala României, doi în cea a Capului Verde, avem în lot cel mai bun recuperator din Liga I, normal că au fost oferte pentru fotbaliștii noștri. Dar nu pot spune că va pleca cineva“.

Emil Săndoi l-a lăudat pe Simon Mazarache, jucătorul venit în probe la Universitatea: „A făcut o impresie bună la antrenamente, este posibil să fie păstrat”. Pe de altă parte, şapte jucători de la prima echipă, împreună cu Sorin Cârţu, vor rămâne să întârească „satelitul” pentru meciul de baraj de sâmbătă, cu Pandurii Cerneţi. Aceştia sunt: Straton, Avrămia, Cârstea, Bancu, Herghelegiu, Sin şi Ivan. „Unul dintre obiectivele noastre este să-i testăm pe jucătorii tineri într-o ligă superioară, aşa că tratăm cu toată atenţia barajul de promovare” a spus Emil Săndoi.

Felix Grigore a negat zvonurile privind o eventuală ofertă de fuziune cu alt club sau de preluare a echipei de către un alt finanţator: „Am văzut şi noi în presă aceste lucruri şi le-am tratat ca pe o glumă. Nu ştiu de ce am vrea să cumpărăm o societate din 2013 sau să facem o fuziune cu zero. Nimeni nu a avut vreo discuţie pentru o eventuală preluare a clubului”.