Concurs național pentru promovarea drepturilor copilului

0
595

“ÎnțeLEGE drepturile!” este un concurs național lansat de Organizația Salvați Copiii, în cadrul programului “Și noi avem drepturi!”, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Concursul are ca obiective: înțelegerea gradului de cunoaștere a legii de către copii, stimularea implicării acestora în crearea și dezvoltarea unor materiale adaptate vârstei și nivelului propriu de cunoaștere (creații artistice proprii), prin intermediul cărora copiii și tinerii să ia contact cu legile care le promoveaza drepturile și îi protejează.

Ești elev și te pasionează drepturile copilului, legile și modul în care acestea sunt înțelese de copii? Artele vizuale sunt modul tău de a te exprima și îți plac provocările?

Ești cadru didactic și elevii tăi sunt talentați și doresc să faciliteze înțelegerea legilor pentru copiii de toate vârstele?

Echipa Salvați Copiii îi invită pe toți să fie creativi, iar prin intermediul  creațiilor – artă digitală, animație, 3D, artă grafică, ilustrație și benzi desenate, afișe, postere, clip video, mini-vlog – să ajute la dezvoltarea de materiale prietenoase, plăcute vizual pentru copii, astfel încât să facă legile care protejează și promovează drepturile lor mult mai ușor de înțeles.

Participanții pot fi elevi ai oricărei școli din România și pot alege să participe individual sau în echipe de maximum trei, chiar și din clase diferite, respectând regulamentul concursului. Elevii pot avea un cadru didactic coordonator, cu rolul de a ghida și sprijini activitatea copiilor fără a se implica direct în conceperea materialelor – va încuraja comunicarea, ideile creative, colaborarea, relaționarea armonioasă și implicarea activă a tuturor elevilor din echipă la îndeplinirea obiectivului. Se pot înscrie în concurs mai multe echipe din aceeași școală, dar și din aceeași clasă, putând avea același coordonator.

Înscrierea în concurs a materialelor se face până pe 13 iunie, iar între 22 și 25 iunie vor fi anunțați câștigătorii fiecărei categorii. Evenimentul de premiere va fi organizat pe platforma Zoom.