Modelul Ranger Thunder va fi disponibil în toată Europa : Primele mașini vor fi livrate de la sfârșitul acestei veri

0
312

Noul Ford Ranger Thunder conferă celui mai bine vândut pick-up din Europa, Ford Ranger, un design spectaculos și specificații tehnice îmbunătățite. Livrările vor începe la finalul acestei veri.

Disponibil în doar 4.500 de unități în toată Europa, Ranger Thunder adaugă specificații exclusive de design interior și exterior câștigătorului premiului “Pick-up-ul internațional al anului 2020” și opțiuni de ergonomie bine-cunoscute în echiparea standard, oferind un design și un nivel al confortului similare cu cele ale unui SUV, pe lângă capacitatea generoasă de încărcare și de remorcare.

Propulsat de motorul diesel Ford EcoBlue de 2,0 litri Bi-Turbo, care oferă un cuplu de 213 CP și 500 Nm, Ranger Thunder prezintă o cutie de viteze automată standard cu 10 rapoarte, permițând o schimbare lină a treptelor de viteză și performanță fără efort atât pe șosea cât și în off-road. Derivat din bine-cunoscuta serie Ranger Wildtrak, Ranger Thunder combină specificații de top cu o capacitate de încărcare și remorcare optimizată și cu tracțiunea integrală. “Cu un aspect puternic conturat, destinat clienților cărora nu le este teamă să fie observați, noul Ranger Thunder va fi o prezență inconfundabilă atât pe șosea cât și în afara ei”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „Această completare de ergonomie, confort și eleganță adusă celui mai vândut pick-up din Europa este la fel de puternică și de versatilă pe cât este de carismatică”.

Puternicul motor bi-turbo EcoBlue de 2,0 litri a lui Ranger Thunder oferă o putere de tracțiune extraordinară. La turații joase, motorul folosește ambele turbocompresoare montate în serie pentru a îmbunătăți nivelul de cuplu și capacitatea de răspuns a vehiculului. La turații înalte, motorul furnizează putere maximă, utilizând doar turbocompresorul mare.

Transmisia automată cu 10 trepte de viteză a Ford oferă performanțe și un nivel al durabilității dovedite, asemănătoare cu cele ale pick-up-ului Ford F-150 și ale lui Ford Mustang. Aceasta prezintă o gamă largă a rapoartelor de transmisie și un program de schimbare a treptelor de viteză în timp real, care se adaptează condițiilor variate de șofat – permițând selectarea angrenajului optim pentru performanță, eficiență a consumului de combustibil sau rafinament în orice scenariu de conducere.