Craiova: Acțiune informativ-preventivă a polițiștilor IPJ Dolj

0
251

În cursul zilei de ieri, 17 mai a.c., între orele 17.00 și 19.00, poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Craiova – Compartimentul Poliția de Proximitate s-au deplasat în zona ,,Parcul Tineretului’’, din Craiova, unde au fost desfășurate activități informativ-preventive, având drept scop informarea populației cu privire la riscul de a deveni victime ale infracțiunilor de furturi din auto, în cazul neadoptării unui comportament preventiv. În cadrul activității, conducătorii de autoturisme au fost informați cu privire la măsurile de prevenire pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din autovehicule. Cu ocazia acestei activități au fost instruiţi trecătorii, fiindu-le  distribuite  pliante ce conțin informații utile pentru prevenirea furturilor din autoturisme, după cum au anunțat reprezentanții IPJ Dolj.

Recomandări ale IPJ Dolj:

În plus, polițiștii IPJ Dolj fac o serie de recomandări care au drept scop reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt din autoturisme:

  • Nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru un minut într-un magazin.
  • Nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi(chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică. În cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul ( în special în cazul femeilor), acţionati  sistemul de închidere a uşilor. Astfel veţi evita să fiţi deposedată la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii.
  • Nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului (acestea îl pot ajuta pe hoţ să o vândă), cardurile sau alte înscrisuri  în torpedou.
  • Scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj.
  • Încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi  iluminate.
  • Parcaţi întotdeauna maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.
  • Montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul.
  •    În cazul în care constataţi că s-a comis un furt nu umblaţi în maşină, ci  sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

În cazul în care aţi fost victima sau martorul săvârşirii unei infracţiuni de furt din autoturism, nu atingeţi autoturismul și apelaţi telefonic numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie !