Craiova: Recomandări ale ISU Dolj pentru “Noaptea Muzeelor”

0
79

isuEvenimentul european ,,Noaptea Muzeelor”, ediţia a XIII-a se va desfăşura în municipiul nostru în perioada 20-21 mai. Având în vedere că la acest eveniment va participa un public numeros, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltenia” al judeţului Dolj va asigura respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor prin prezenţa personalului de specialitate, în toate locaţiile, pe timpul desfăşurării evenimentului. Totodată, pompierii recomandă publicului participant următoarele măsuri minimale de comportament în scopul prevenirii producerii unor situaţii de urgenţă :

  1. Nu vă înghesuiţi în muzeu, aşteptaţi calm să intraţi în spaţiile de expunere şi respectaţi întocmai circuitul de vizitare stabilit de organizatori şi îndrumările personalului care vă asigură ghidajul.
  2. Supravegheaţi permanent copiii şi păstraţi-vă calmul în cazul unor situaţii neprevăzute (de exemplu, întreruperea alimentării cu energie electrică a instalaţiei de iluminat).
  3. Nu uitaţi că telefonul dumneavoastră mobil are şi lanternă, folosiţi-o în caz de nevoie.
  4. În cazul în care sesizaţi o sursă de incendiu, producerea unui incendiu sau a altui eveniment deosebit în spaţiile vizitate, anunţaţi imediat personalul muzeului.
  5. În situaţia utilizării toaletelor, asiguraţi-vă că aţi închis robinetele de alimentare cu apă.