Cioloş: OUG privind salariile corectează inechităţile pentru aceleaşi funcţii. Sănătatea, prioritară

0
274

ciolosPremierul Dacian Cioloş a declarat, ieri, că proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor va corecta inechităţile privind încadrarea şi plata pentru aceleaşi funcţii, cu aceeaşi vechime, salariile urmând să crească în anumite domenii, iar Sănătatea este prioritară. Premierul a spus că niciun salariu nu va fi diminuat, în schimb vor fi majorări în anumite domenii. Cioloş a mai spus că vor fi eliminate inechităţile în ceea ce priveşte salariile pentru aceleaşi funcţii, cu aceeaşi vechime, şi cu aceleaşi atribuţii, însă prioritară este Sănătatea.

Şeful Executivului a explicat că, în pofida unor interpretări, şi educaţia este importantă, dar guvernul trebuie să ţină cont de ceea ce poate face, având în vedere alocările bugetare din acest an şi estimările pentru anul viitor.

Cioloş a mai declarat că “nu vrem să facem ca alţii care lansează petarde, apoi fug” pentru că ştiu că nu pot face ceea ce au promis. În aceleaşi timp, şeful guvernului a făcut trimitere la măsurile Cabinetului Ponta, precizând că, altfel, în absenţa unor reforme reale, este foarte uşor să faci câte o majorare de 10%. Potrivit lui Cioloş, OUG nu va fi adoptată în şedinţa de Guvern de astăzi.