“Road Safety” – Campanie a studenţilor de la Medicină privind educaţia şi siguranţa rutieră

0
382

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Medicină din România a demarat proiectului “Road Safety”, care se desfăşoară până pe 31 mai în oraşele Sibiu, Iaşi, Cluj, Timişoara, București şi Craiova în puncte-cheie de vizibilitate publică de pe teritoriul acestor municipii.

În cadrul proiectului, studenţii Facultăţilor de Medicină organizează simularea unor accidente rutiere, cu scopul de a sensibiliza populaţia generală cu privire la neregularităţile din trafic, atât din partea pietonilor, cât şi a conducătorilor auto, conduite ce duc de multe ori la accidente foarte grave. Prin acest demers, studenţii la Medicină încearcă să atragă atenţia şi asupra consumului de alcool la volan şi a vitezei excesive, comportamente ce pun în pericol viaţa tuturor participanţilor la trafic.

Tot în scopul educării populaţiei cu privire la atitudinea faţă de accidente şi prevenirea deceselor ce ar putea surveni în urma lor, studenţii Facultăţilor de Medicină organizează cursuri de prim-ajutor (Basic Life Support) având ca public ţintă elevii din licee. Acest proiect are ca parteneri: Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române, Serviciile Judeţene de Ambulanţă şi Primăriile Locale. Coordonatorul local şi naţional al proiectului este Bogdan Gabriel Buzescu, student în anul al II-lea la Medicină generală. În Craiova, evenimentele vor avea loc în data de 22 mai 2013, ora 11.00, cu participarea a unui număr de aproximativ 20-30 de studenţi medicinişti.