Faza finală a Olimpiadei Naţionale de Intrepretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice Muzicale, deschisă oficial, la Craiova

0
262

 În perioada 17 – 21 aprilie, Craiova este gazda Olimpiadei Naţionale de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale pentru Învățământul Liceal. În 2018 a avut loc o organizare similară. În ziua de 17 aprilie, s-a dat startul oficial al competiţiei, una care se vrea ieşită din comun, iar autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene, Primăria Craiova, respectiv Consiliul Judeţean Dolj au alocat câte 20.000 de lei , pentru buna desfăşurare a activităţilor. Deschiderea a avut loc la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova.

Probele de concurs se desfășoară în perioada 18 – 20.04.2024, în intervalul orar 09:00 – 13:00 și 15:00 – 20:00 în următoarele locații: Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova,Cercul Militar Craiova, Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova, Filarmonica “Oltenia”, Facultatea de Agronomie din cadrul Universităţii din Craiova. Deschiderea oficială a avut loc în data de 17.04.2024, la ora 18:00, iar festivitatea de premiere se va desfăşura în data de 20.04.2024, tot la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova. “Vor participa 391 de elevi şi 90 de cadre didactice, din 39 de instituţii liceale vocaţional – artistice din toată ţara. Nu puteam reuşi fără sprijinul Primăriei Craiova , al Consiliului Judeţean Dolj, Filarmonicii “Oltenia”, Liceului de Arte “Marin Sorescu”, Cercului Militar Craiova, Universitatea din Craiova, Opera Română Craiova, Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova, la care se adaugă şi sponsorii. Accesul persoanelor este liber în sălile de concurs, cu respectarea regulilor şi conduitelor adecvate unor astfel de evenimente “, a precizat prof.dr. Daniel Alexandru Ion, inspector – şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. La rândul său, prof. Raluca Florentina Pîncu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj, a menţionat : “Olimpiada se desfăşoară pe trei secţiuni : instrumentală, vocală şi studii teoretice. Elevii şi profesorii participanţi vor fi cazaţi în patru unităţi hoteliere din Craiova. Suntem convinşi că va fi un succes , din toate punctele de vedere”.

Muzica a poposit în Bănie

Aşa cum aminteam, a fost o deschidere de gală, în tot ceea ce priveşte organizarea. “Este, pentru Craiova, ceva extraordinar. Faţă de anii trecuţi, sunt câteva lucruri în plus. Avem, acum, un municipiu în plină dezvoltare. Ne mândrim cu ceea ce prezentăm . parcuri, activităţi culturale, iar tinerii îşi doresc, din ce în ce mai mult, să rămână aici. Avem două Universităţi de elită – Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie, învăţământ preuniversitar de prestigiu.  sunt convinsă că toţi participanţii, cărora le urez succes, vor rămâne cu impresii foarte bune despre Craiova”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei. La rândul său, prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector-general al ISJ Dolj, a menţionat : “Muzica a poposit în Bănie. Este o onoare pentru noi să-i găzduim pe oaspeţi, iar copiilor şi dascălilor lor le urez succes. Sunt convins că se vor întoarce cu amintiri de neuitat. ”