Petrecere câmpenească la Ţuglui

0
204

Pe izlazul proaspăt înverzit de lângă pădure, localnicii din Ţuglui se întâlnesc, duminică, să petreacă de Ziua comunei. “Patronul spiritual al localităţii este Sfântul Gheorghe, dar noi vom sărbători duminică, şi nu marţi. De Florii, oamenii se întorc acasă şi va fi foarte multă lume în localitatea noastră, de aceea ne-am gândit să le oferim posibilitatea să participe”, ne-a precizat primarul localităţii, Marin Totoroanţă.

Copiii se vor bucura de tiribombele şi toboganele care vor fi amenajate special cu această ocazie. Comercianţii vor oferi dulciuri, dar şi gustări calde, nu vor lipsi mititeii şi berea. Muzica va fi asigurată de taraful local, dar şi de un invitat special, o formaţie de muzică populară din localitatea Podari.

Spectacolul va începe la orele prânzului, fiind aşteptaţi să participe toţi localnicii din comună. Aceştia sunt recunoscuţi pentru culturile de legume, între care, la loc de cinste, este cultura de ardei iute, ingredientul des folosit în preparatele cu specific oltenesc.